Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Rekonstrukce a přístavba rodinného domu

Autor: AI - DESIGN, s.r.o. | Petr Vágner, Tereza Tejkalová
Adresa: Michle, Praha, Česká republika | mapa
Realizace: 2011-12 Užitná plocha: 393 m²

Vícegenerační vilka z roku 1928 stojí v zahradě v klidné části Michle, na rohové parcele mezi ulicemi V Úhlu a Průčelní. Na hraně pozemku byly postupně doplněny garáže a zahradní sklad.
Přáním investora bylo vytvoření dvou plnohodnotných bytů a větší propojení spodní jednotky se zahradou. Dům je oproti zahradě o půl patra vyvýšen.
Investor zvažoval i variantu celý dům zbourat a postavit novostavbu. Nakonec zvítězila citová vazba ke stávajícímu domu a rozhodl se jít složitější cestou rekonstrukce s přístavbou směrem do zahrady.
Hned od začátku měl investor jasnou představu, jak má jeho bydlení vypadat. Dokonce nám přinesl skicu s naplánovanou přístavbou, i kuchyňskou linku měl již promyšlenou do posledního detailu. Tak konkrétní zadání nám připadalo hodně svazující, ale nakonec se ukázalo, že právě investorova jasná představa a zaměření na i sebemenší detail výrazně přispěly ke kvalitnímu provedení celé rekonstrukce. Díky tomu, že se nebál méně standardních řešení, působí vše minimalisticky a čistě.
V prvním podlaží se nachází byt investora, který je přes přístavbu nově napojen na zahradu. Bezrámové zasklení celé přístavby má toto propojení maximálně podpořit. Druhé podlaží a podkroví náleží hornímu bytu. V suterénu je pak technické zázemí.
Přístavba a nová markýza nad vstupem do domu jsou řešeny jako jednoduché zalomené desky z pohledového betonu. Svým minimalistickým pojetím mají jasně vymezit původní a nové. Cílem bylo stávající hmotu nenarušovat, pouze doplnit. Až na drobné úpravy související se změnou dispozičního řešení je původní členění fasád domu zachováno.
Zahrada je doplněna o jacuzzi a bazén, částečně zapuštěný do terénu. Na současný standard jsou upraveny i garáže a vstupy na pozemek.
Projekt
Fotograf
Robert Žákovič
Interiér a design
Osvětlení
Delta Light Czech
Zdroj: autorská zpráva
Vložil: Jan Kratochvíl, 15.11.14
Návštěvnost: 34305 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
schodiště atd. Jakub 15.11.14 19:31
re filip medek 16.11.14 21:50
Reakce Kalib Wendy Anne Frömmel 20.11.14 07:22
...čert vem stěny Aleš Jílek 20.11.14 08:38
schodiste 20.11.14 08:51
schodiste mIkI_n 20.11.14 09:05
Velká paráda Tomáš Gajdošík 26.11.14 00:34
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červenec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.