Dětské pokoje v podkroví

Dětské pokoje v podkroví
Realizace:2012-13
Užitná plocha:78 m2


Po letech došlo v rodinném domě k celkové rekonstrukci podkroví. Majitelé mají děti školou povinné a každému z nich chtěli dopřát vlastní prostor. Rozdělení pokojů na chlapecký a dívčí bylo od začátku jasné. Barvy, tapety a doplňky se volily s ohledem na přání dětí.
Chlapecký pokoj působí o něco prostorněji díky otevření do výšky až pod samotný hřeben střechy. Proto bylo možné nad kleštinami krovu vytvořit klučičí bunkr, do kterého se dá vylézt po žebříku nebo vyšplhat po laně. V pokoji je vše potřebné včetně počítačového a psacího stolu. U knihovny je křeslo se Stereo Sound Systémem. Šikmé prostory pod okny se využily pro vestavěné police. Také vestavěná šatní skříň, vyrobená na míru, kopíruje sklon střechy.
Dívčí pokoj je laděný do bílé v kombinaci s růžovou a fialovou. Barvy jsou velmi dívčí, působí harmonicky a dobře se doplňují s vybraným odstínem dřevěné podlahy, dveří a viditelných částí krovu. Část pokoje slouží jako taneční prostor, který je doplněn nástěnnými zrcadly, RGB reflektory, disko koulí a zavěšenou televizí. Bílá, vestavěná skříň opět kopíruje tvar krovu. Pod okny se našlo místo pro rozkládací pohovku s barevnými polštáři, která slouží pro příležitostné přespání kamarádek.
Ve všech místnostech se záměrně ponechali viditelné dřevěné nosné prvky krovu, které dodávají podkroví příjemnou atmosféru. Někdy se využili jako základ pro atypický nábytek jako v případě knihovny ve chlapeckém pokoji.
Oba pokoje spojuje hala se schodištěm. Ta je v neutrálních barvách a na jedné stěně je výraznější tapeta s ornamenty. Na podlahu haly a schodiště se použilo panDomo v odstínu bílé kávy. Pod okny je malé, příjemné sezení.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Eva Bradáčová