Ekologický resort Pedras Salgadas

Ekologický resort Pedras Salgadas
Spolupráce:Raquel Jorge, João Jesus
Investor:UNICER
Realizace:2012
Užitná plocha:688 m2


Nový ekologický resort v lázeňském parku Pedras Salgadas na severu Portugalska se skládá ze sedmi malých domků, které jsou v dokonalé harmonii s jedinečnou okolní přírodou.
Návrh je vytvořen z prefabrikovaného systému, jehož moduly se umí flexibilně přizpůsobit specifickým místům v parku. Výsledné domy jsou kombinací tří základních modulů (vstup/koupelna – bydlení – spaní) reagujících na morfologii místa a vedoucí dialog s okolní přírodou. Domky chytře obsazují volné místo mezi kmeny vzrostlých stromů a zároveň umožňuje každému z domů, aby se stal jedinečným a hodným navštívení.
Všechny objekty spojuje tvar špičaté střechy, které vychází z místních tradic a zároveň uvnitř vytváří vzdušné dynamické prostory. Nároží popírají konstrukční logiku domu, ale podporují dojem, že je vnitřní život rámován obrazy venkovní přírody. Obvodový plášť je z břidlicových tašek, čímž opět odkazuje k místním stavebním tradicím. Každý z domů disponuje balkonem vybudovaným z dřevěných latí, kde se nabízí dokonalé místo k odpočinku.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Diogo Aguiar, Luís Rebelo de Andrade