Rezidence Kopečná

Rezidence Kopečná
Spolupráce:Lukáš Vágner
Adresa: Kopečná 33, Staré Brno, Brno, Česká republika
Investor:Domoplan spol.s.r.o.
Projekt:2010-13
Realizace:2013-14


Investor preferoval pozemek na ulici Kopečná především kvůli jeho výjimečné poloze. Z bytů je výhled na brněnskou katedrálu, dům je obklopen rekonstruovaným parkem Denisovy sady a majitelé bytů jsou vzdáleni jen několik minut pěší chůze od jednoho z nejkrásnějších a nejživějších brněnských náměstí -  Zelného rynku. Záměrem projektu bylo integrovat nový rezidenční dům do stávajícího kontextu, v němž se objevují typické znaky brněnského meziválečného funkcionalismu i kvalitní eklektické architektury konce 19. století. Tvarosloví domu tak odpovídá moderním architektonickým trendům a zároveň respektuje atmosféru této významné čtvrti.
Snahou bylo navrhnout esteticky i materiálově kvalitní dům s mnoha zajímavými prvky, jakými jsou např. pravidelné linie pásových oken s meziokenními panely z černě probarveného skla. První dvě podlaží jsou obloženy deskami z  přírodního světlého travertinu, který společné s černým mramorem prostupuje také interiérem společných částí objektu. Interiéry bytů jsou vybaveny nadstandardními materiály - masivní dubové podlahy, italské skleněné mozaiky atd. Ke komfortu bydlení přispívá také dostatek podzemních parkovacích míst.
Cílem společného snažení s developerem bylo vytvořit rezidenční dům rezonující s kvalitními trendy současné architektury, vytvářející stabilní architektonickou hodnotu. Dům nenásilně zapadající do výjimečného kontextu okolní zástavby a poskytující jedinečnou příležitost pohodlného bydlení se vší atraktivitou, která k centru města patří.
6 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...Hm...
šakal
12.09.14 10:06
Je to vpořádku?
Tomáš Dvořák
18.09.14 09:53
čistá práce
chrdle
19.09.14 03:23
...Ale jóó, pane Dvořáku,...
šakal
20.09.14 12:24
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od RAW