Hotel Empire Riverside

Hotel Empire Riverside
Adresa: Bernhard-Nocht-Straße 97, St. Pauli, Hamburk, Německo
Investor:Empire Riverside GmbH & Co
Soutěž:2002
Realizace:2007
Užitná plocha:21000 m2


Pětihvězdičkový hotel s administrativní budovou ležící v hamburské čtvrti Sankt Pauli je součástí rozsáhlé přestavby areálu bývalého pivovaru Bavaria. Za projektem nového administrativního a bytového komplexu na rozloze 11 hektarů stojí místní stavební podnikatel Wilhelm Bartels. Rozpočet překračující 350 milionů euro má napravit pochybnou pověst zdejší čtvrti, která byla dlouhou dobu ve městě považována za jakési vzduchoprázdno. Nové stavební zásahy mají nejen přitáhnout pozornost dalších investorů a místních obyvatel, ale zároveň zprostředkoval komunikaci mezi odlišnými sousedními čtvrtěmi.
Nový dvacetipodlažní hotel od londýnského architekta Davida Chipperfielda je složen z několika ustupujících hmot, které svou výškou pokaždé reagují na římsy okolních domů. Ve čtyřpodlažní hotelové podnoži se kromě vstupní lobby nachází také konferenční místnosti, veřejně přístupná restaurace, taneční sál a lounge. Hotel nabízí celkem 328 pokojů a v nejvyšším převýšeném patře je pro hotelové hosty připraven bar s panoramatickým výhledem na město. Při pohledu od přístavu působí hotel štíhlým dojmem a doplňuje “Hafenkrone“ (Přístavní koruna), což je řada mrakodrapů, které od roku 2000 vyrostly na břehu Labe.
V okolí, kde převládají cihelné fasády z režného zdiva, Chipperfield pro svůj návrh zvolil jednotící rastr fasády z hořčíkovobronzové slitiny, která postupně s okolím barevně splyne. Za výškovým objektem hotelu se nachází šestipodlažní kancelářská budova 'Brauhaus' s komerčními prostory v přízemí.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od David Chipperfield