Rodinný dům v Beskydech

Rodinný dům v Beskydech
Adresa: Beskydy, Česká republika
Realizace:2013
Užitná plocha:289 m2
Zastavěná plocha:458 m2



Bezbariérový, jednoduchý, přirozený, vzdušný, bez velkých nároků na údržbu, propojen s krajinou... takové bylo zadání klientů.
Jednopodlažní rodinný dům je osazen blízko severní hranice pozemku. Na východ, jih i západ otevírají krásné výhledy na panorama Beskyd.
Do zádveří s úložnými prostory a sezením se vstupuje z prostorné garáže i z exteriéru. Zádveří je opticky propojeno i se zahradou na druhé straně domu, po vstupu vidíme přes sklo relaxační část se saunou a navazující zahradou s ochlazovacím bazénkem na severozápadní straně.
Při cestě do hlavní obytné části se otevírá jižní pohled na Beskydy přes skleněné plochy (pracovna, venkovní sezení pod střechou). Kuchyně je propojena s jídelnou i odpočinkovým sezením u krbu, navazuje na ni wellness křídlo s toaletou, sprchou, saunou a odpočinkovým ležením. Výhledy jsou na venkovní zastřešené sezení na jihovýchodě až po západní panorama. Pracovna sloužící jako příležitostný hostovský pokoj "uzavírá" společnou část, za posuvnými skleněnými dveřmi jsou dva pokoje dětí, koupel dětí a koncové křídlo rodičů... Jeden celek zahrnuje ložnici, koupel i šatnu.
Venkovní sezení v zákoutí pod střechou chrání před silným větrem i ostrým sluncem.  Navazuje na kuchyň, obsluha i více strávníků je bezkolizní.
6 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Nenáročný na údržbu?
Eva Müllerová
26.06.14 07:26
sklo
Pavel Janyška
26.06.14 08:22
sklo
Gio
30.06.14 06:57
sklo
Matěj Koníček
01.07.14 05:08
Jitka Salkova
Kafe
03.07.14 11:48
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Ivana Dombková