Továrna Sipral

Továrna Sipral
Výstavba vlastního areálu probíhala ve velmi krátkém čase a za použití vlastních technologií a materiálů. Nový areál je umístěn v průmyslové zóně v Praze 10-Strašnicích v návaznosti na ostatní budovy této zóny. Celá budova je opláštěna stříbrným vlnitým plechem s tepelnou izolací v kombinaci s hliníkovými okny povrchově upravenými přírodní eloxáží. Průčelí objektu dominuje prosklený zavěšený plášť s velkoplošnými izolačními dvojskly, který je kombinován s eloxovanými hliníkovými tlačenými vzorovými plechy a hliníkovými okny s vnějšími žaluziemi. Stříbřité plochy opláštění doplňuje lehce namodralý odstín zasklení. Do přední části je situována administrativní část, v zadní delší části je umístěna výrobní hala. Oba celky jsou od sebe odděleny příčným proskleným koridorem s exteriérovým točitým únikovým schodištěm. Koridor vytváří komunikační, hlukovou a únikovou zónu.
V interiéru je uplatněna kombinace pohledových betonů a přírodního dřeva s prvky ze skla, hliníku a pozinkované oceli. Prosklené schodiště se skleněným zábradlím kontrastuje s pohledovými betony a dodává celému prostoru vzdušnost a reprezentativní charakter. Průhledem přes hlavní prosklenou fasádu, skleněné schodiště a prosklené stěny dělícího koridoru je možné prohlédnout do prostorné výrobní haly. V podélné komunikační ose objektu je umístěn dlouhý střešní světlík, který kromě prosvětlovací funkce vytváří optické propojení administrativní a výrobní části.
Celý objekt je v exteriéru i v interiéru doplněn řadou zajímavých detailů jako jsou např. vnější stabilní horizontální slunolamy z póroroštů, které při slunečném počasí razehrávají fasády stínovými efekty. Nové sídlo Sipralu vytváří důstojné a reprezentativní výrobní a administrativní zázemí umožňující až trojnásobné zvýšení stávající kapacity společnosti.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od D. A. Studio