Byt U Lužického semináře

Byt U Lužického semináře
Prostor vznikl spojením bytu o rozloze 90 m² s velkou terasou a bytu s poloviční rozlohou. Výsledkem byl byt v unikátní lokalitě s výhledem na Karlův most a Pražský hrad.
Propojením bytů se naplnil původní záměr architektky Ivany Dombkové, kterým bylo oddělení soukromé zóny bytu. Ve spodním patře, do kterého se vstupuje po schodech, vznikla ložnice s velkou koupelnou, v horním velkorysý obytný prostor s komfortní šatnou, denní toaletou a s výstupem na terasu.
Horní patro nabízí mimořádné možnosti pro společenský život, který majitelé vedou. Žijí zde zatím bez dětí, proto jim uspořádání prostoru jako jedné otevřené společenské místnosti v patře a jedné ložnice dole vyhovuje.
Vzhledem k zálibě vaření a častým návštěvám hostů kladli majitelé velký důraz na komfortní a kvalitně vybavenou kuchyň. Neobvyklá je šest metrů dlouhá pracovní deska umístěná pod okny, z nichž je skvělý výhled na Pražský hrad.
V celém projektu byl kladen důraz především na jednoduchý design, čisté a nekomplikované linie, logickou návaznost a nenápadné začlenění úložných prostor. V budoucnu mají majitelé záměr rozšířit terasu s venkovní kuchyní a grilem a v případě koupě vedlejší garsonky připojit k bytu ložnici pro hosty. Ta se může v budoucnu změnit v dětský pokoj.
6 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
To není byt...
Vít Blaha
10.03.14 07:33
Krásné..
Lenka Šiftová
13.03.14 08:38
to je iByt
Pavel Janyška
13.03.14 07:49
Naprosto souhlasím...
Ivana Havelková
20.03.14 01:33
hmmm
Kristýna Jindráková
21.03.14 04:35
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Ivana Dombková