Interiér soukromé ordinace a čekárny dětského doktora

Interiér soukromé ordinace a čekárny dětského doktora
Autor obrázků a herního objektu:Michal Novotný
Adresa: Poliklinika Vysočany, Praha, Česká republika
Realizace:2012
Užitná plocha:53 m2


Do procesu zřizování nové ordinace jsme byli přizváni v okamžiku probíhající rekonstrukce celého křídla Polikliniky ve Vysočanech, do kterého se měla ordinace dětského doktora stěhovat. Navrhli jsme nerozdělovat ordinaci na dvě místnosti příčkou a místo umyvadel vybudovat přípravu pro kuchyň. Na podlahu jsme nechali položit světle béžovou pryžovou krytinu místo obvyklého skvrnitého PVC.
Ordinace je koncipována jako jeden spojitý prostor, nábytek a zařízení je podle funkcí rozmístěn po jejím obvodu. Nábytek ve světlých pastelových barvách jsme navrhli co nejjednodušší s maximálním úložným prostorem tak, aby v ordinaci a čekárně zůstal dostatek volného prostoru. Aby se malí pacienti cítili dobře, jsou v čekárně i ordinaci hrací koutky a po stěnách obrázky. Čekárna je vytapetovaná tapetou s rámečky určenými k pokreslení. Hrací objekt (vyřezávaná kaskáda s míčky) a obrázky v čekárně vytvořil sochař přímo pro konkrétní místo.

U vstupu z čekárny má zdravotní sestra k dispozici registraturu s kartotékou, pracovní stůl, komodu s přebalovacím pultem a šedozelený kuchyňský box se dřezem, lednicí a kontejnery na odpad. Vedle kuchyně je hrací koutek s Lego nástěnkou, Lego boxy na drobné hračky, nad tím podsvětlený optotyp.
Doktor sedí naproti sestře, za sebou má polohovatelné vyšetřovací lůžko s měřením a dvoumetrovou růžovou komodu, která nese přebalovací pult z tmavě modrého omyvatelného textilu a kojeneckou váhu. Pracovní stoly sestry a doktora mají dubovou pracovní desku, podnož stolu tvoří bílé šuplíkové boxy a malé bílé knihovničky na hračky a knihy. Před stoly jsou dvě židle pro rodiče a pacienty.
Velká stěna naproti dveřím je pokrytá mapou světa. Prostředí zabydluje i řada květináčů s květinami na kartotéce. V prostoru se kolíbá houpadlo pro děti.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
mapa světa
Mára
16.02.14 09:06
Paráda
Holos
17.02.14 09:36
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od VENCLOVSKY/ARCHITEKTI