Tea Mountain - obchod s čajem

nový koncept pití čaje

Tea Mountain - obchod s čajem
Adresa: Křižíkova 488/115, Karlín, Praha, Česká republika
Investor:Martin Špimr
Projekt:podzim 2013
Realizace:listopad 2013
Užitná plocha:55 m2


Kamenný obchod Tea Mountain, přináší na scénu nový zážitek vychutnávání čaje, současné způsoby přípravy i tradiční degustaci. Martin Špimr a Ilona Pilčíková od začátku spolupráce s a1 debatovali nový směr prezentace čaje a otevřeli tak místní, leckdy uzavřenou, kulturu čajovníků širší veřejnosti.

interiér obchodu
Dva světy, dvě atmosféry...
Pití čaje v klidu tmavé klenby a prodej vyjímečných chutí ve světlé, zemité barvě.
Prostor původního obchodu v Křižíkove ulici v pražském Karlíně, je pomyslně rozdělen zlatou linkou na dvě části, která se klene téměř středem obchodu.

Černá omítka s příměsí uhlíků a slámy vytváří ambientní atmosféru, takže při vstupu je zákazník vytržen z ruchu ulice a může se usadit k degustaci, anebo se soustředit ve světlé prodejní polovině obchodu na nákup a prezentaci čajů. Sezení pod černou klenbou je u stolků doplněno ohořelým sloupem se zlacenou dutinou, odkud vystupuje žlutě zářivé světlo, je to malý reflektor, který objímá samostatnou atmosféru každého stolku.

Prodejní pult a police s vystaveným zbožím, je proveden z jasanových fošen s vyjímečnými detaily, jako je čajového moře z vloženého pískovce, což je jednoduše řečeno děrovaná deska, na které se připravuje čaj a odlitá voda stéká snadno ze stolu, aniž by se musela utírat. Prodejní pult má také svůj světlený sloup, je totiž místem nejen k prodeji, ale i k degustaci. Mezi jemné detaily, které si vedle vyjímečných čajů může zákazník užívat až na druhý pohled patří ohořelý kryt váhy, nebo provazové úchyty otvorů pracovní desky.

Vytříbený detail a prostá vrstevnatost patří mezi hlavní jmenovatele celého návrhu interiéru Tea Mountain.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od A1Architects