Byt Běžecká

Byt Běžecká
Adresa: Běžecká, Strahov, Praha, Česká republika
Projekt:2006, 2011
Realizace:2006, 2012
Užitná plocha:86 m2


Byt v novostavbě bytového domu nedaleko parku Ladronka skýtá téměř kvalitu rodinného domu s terasou a vlastním výběhem na trávu. Původní dispozice 4+kk byla přeměněna na 3+kk s ohledem na co největší kontakt denní části se zelení a západním světlem. Veliká prosklení dvou původních místností - obývacího pokoje a ložnice - dala základ novému řešení. Byla odstraněna příčka a tak vznikl velkorysý prostor na celou šířku částečně kryté terasy. Ta je výškově nad komunikací a její porostlý gabiónový plot tvoří úplnou vizuální bariéru. Atmosféra odpolední siesty na zahradě, či večerního grilování je tedy dokonalá.
Otevřený obývací pokoj s kuchyní, jídelnou a pracovnou odráží smýšlení mladého aktivního manažera, který tráví prací doma významnou část dne. K pracovní části je přimknuta odpočinková zóna s prosklenou knihovnou, která se dle potřeby změní na příležitostný pokoj pro hosty. Noční část bytu je orientována na východ a netradičně sousedí s otevřenou pavlačí obsluhující už však jen dva byty.
Byt je koncipován jako co nejvíce otevřený a vzdušný, pouze s vloženou “dřevěnou kostkou“ sociálního a technického zázemí. Dle potřeby je možné denní a noční části oddělit posuvnými dveřmi. Přestože byt disponuje pouze 86 m², působí prostorně a poskytuje uživatelům každodenní pocit kontaktu s přírodou.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Snaha by byla...
jasnek
30.01.14 09:37
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od under-construction architects