Boutique Max Mara

Boutique Max Mara
Autor: RAW
Adresa: Pánská, Brno, Česká republika
Realizace:1998


Po dvou letech od otevření butiku Idolo zrealizoval brněnský ateliér RAW další zajímavý obchod v centru Brna, tentokráte pro módního giganta - Max Mara. Zatímco Idolo působí až útulným pokojovým dojmem, Max Mara je chladná kráska. O to však zapůsobí na vaše smysly silněji, prodávané zboží je v tomto butiku až na prvním místě.
Práce architektů spočívala především v návrhu portálu butiku. Toto téma je v historii brněnské architektury téměř posvátné, celá řada slavných meziválečných architektů projektovala obchodní portály pro renomované i neznámé obchodníky a nepatrný zlomek z nich ještě můžeme v brněnských ulicích obdivovat.
Velkorysé piano nobile je tím nejlepším artefaktem, který po prvním setkání zanechá v kolemjdoucích příp. nakupujících nezapomenutelné dojmy. Jak říkají teoretici: "Takovou šajbu jsem už dlouho neviděl" aneb rozměry skla portálu jsou vskutku majestátní. Na kvalitní detaily jsme si již z dílny RAWu zvykli. Proporčně úžasný vstup s dvěma designovanými stupni jsem ještě nepřekročil…
Samotný výkladec se ještě více blíží jevištnímu portálu, místu častého zájmu architekta Rusína. Asymetrické minimalistické instalace ve výloze ruší dlouhé cenovky, ale z odstupu je dojem výtečný. Max Mara má v Brně skvělý butik, který posunul laťku o pár centimetrů výš.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od RAW