Boutique Idolo

Boutique Idolo
Autor: RAW
Adresa: Starobrněnská, Brno, Česká republika
Realizace:1996


Pokaždé, když přecházím z Šilingrova náměstí do brněnské "City", míjím menší obchůdek s luxusním oblečením. Již změnil původního vlastníka, avšak luxusní zboží v něm zůstalo. Vždy jsem jej pokládal za okno do světa módy a myslím, že tak byl i koncipován. Pro mě naprosto nezvyklé aranžmá výkladní skříně, kde najednou nebylo vše, mou pozornost pokaždé upoutalo.
Abych řekl pravdu, nikdy jsem uvnitř nebyl. Interiér znám jen z pohledů přes výkladec, který je precizně vsazen do zdi původního domu. Velké vstupní dveře bývaly občas zavaleny světlým psem, což svědčilo o návštěvnosti butiku. To, co vás hned na první pohled uhodí do očí, je značné použití dřeva v interiéru a precizní provedení detailů. Jak skvělá symbióza kvalitní módy a architektury. Zařízení působí kvalitně a přívětivě, celý obchod jakoby dýchal pohodou. Nic nechybí a nic není navíc.
Neumím si to vysvětlit, ale pokaždé když kolem procházím, zpomalím a pohlédnu do tohoto obývacího pokoje, kde dámy ležérně listují v katalozích a kde se čas jakoby zpomalil. Ten svět mám rád.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
????
thomas bad
03.04.06 10:35
Tak to nepůjde
Jan Kratochvíl
03.04.06 10:41
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od RAW