Yaku Restaurant

Japonské BBQ

Yaku Restaurant
Adresa: Petrské náměstí 1664/5, Nové Město, Praha, Česká republika
Realizace:2013


Architekt Kryštof Blažek (studio minio) navrhl interiér japonské barbeque restaurace v centru Prahy. Z Petrského náměstí je skrze velké prosklené výlohy zřetelný deset metrů dlouhý bar a nad ním se vznášející lesklá vzduchotechnika.
Prostor tvoří dvě místnosti se třemi typy sezení: několik nižších stolů pro dvojice ve výkladcích, souvislá řada vyšších židlí přiražených k baru a podélné sezení na lavicích v zadním salónku, který je pohledu z náměstí zcela skryt.
Aby se hosté cítili komfortně, je zde k dispozici odvětrávaná šatní skříň, do které je možné uzamknout odložené šaty, a zamezit tak jejich případnému načichnutí vůní grilovaného masa, které si každý návštěvník po předchozí instruktáži připravuje na malém přenosném grilu na dřevěné uhlí zcela sám. Rozžhavené uhlí se uchovává v tepelně izolovaném a nehořlavém vozíku na ocelových kolečkách, který po vlastních kolejnicích zajíždí do krbu na chodbě mezi barem a salónkem.
Oheň, barevnost plamenů a hořících uhlíků byl ostatně skrytým motivem při návrhování interiéru; prostor sjednocuje jednoduchá betonová podlaha a tmavá barva stropu a stěn, mobiliář je ze dřeva a kovu, toalety mají na stěnách černou mozaiku a jejich strop září zlatou barvou.
Spojení šedé výmalby, tmavého dřeva, potlačeného světla a doplňkové signální oranžové barvy vytváří klidnou a přívětivou atmosféru. Tvarově jednoduché kovové polstrované židle, dřevěné stoly, lavice, ze stropu zavěšené stmívatelné žárovky a minimální množství dekoru ojedinělou náladu z japonského podniku významně podporuje.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od minio