Rodinný dům v Prostředních Bludovicích

Rodinný dům v Prostředních Bludovicích

Dům se nachází na prostorné obdélníkové parcele s příjezdem od severozápadu. Parcela se směrem na západ mírně svažuje dolů a nabízí široké výhledy do okolí. Dům samotný je posazen na severovýchodní roh parcely čímž byla uvolněna velká západní zahrada.
Stavba sází svou architekturou na jednoduchou eleganci. Má obdélníkový půdorys tvořící hlavní hmotu domu, ze které vybíhají pouze dvě menší hmoty, a sice vyvýšený kubus nad obývacím pokojem, který zvyšuje světlou výšku tohoto hlavního prostoru domu a dále hmota garáží. Obě tyto hmoty jsou odděleny od hlavní části domu i barevným řešením.
Hlavní hmota domu je orámována předsazenou bílou linií tvořící stínění pokojům. Na fasády domu bylo použito bílé a červené omítky a velkoformátového plechového obkladu.
Ve všech detailech je dodrženo čisté nadčasové provedení bez ozdobných nebo zbytečně složitých prvků.
Interiér domu reflektuje tuto filozofii a je rovněž proveden velmi jednoduše až téměř stroze. Je přesně dělen do jednotlivých zón tak, že ze severu jsou garáže a technické zázemí domu a dále směrem k jihu je denní zóna s obývacím pokojem a kuchyní navazující na klidovou zónu s dětskými pokoji a ložnicí rodičů.
Všechny obytné pokoje nabízejí přes francouzská okna výhledy do zahrady a dále do okolí.
26 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Ahoj,
Jaroslav Tvrdoň
14.11.13 08:32
...
jakub rambousek
14.11.13 11:38
Brrrr,
Lucie Poláčková
14.11.13 11:06
...
Karla
14.11.13 01:59
. . . poznámka . . .
S. Kuchovský
14.11.13 03:43
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Master Design s.r.o.