Restaurace Fresco Gusto

Restaurace Fresco Gusto
Původní zchátralý objekt s nevyužitou prodejnou situovaný v Dolních Počernicích se stal základním kamenem pro restauraci, kavárnu a pekařství Fresco Gusto. Na počátku byl nápad vytvořit pekařství s pár stoly k posezení. Postupem času jsme spolu s investorem dospěli k návrhu rekonstrukce celého objektu včetně podkroví a v průběhu výstavby nalezeného sklepa.
Původní objekt jsme očistili od všech vnitřních konstrukcí a nechali vyniknout původní sice nehistorické, ale krásné konstrukce - cihlovou zeď, dřevěný krov, sklep. V půdorysu zchátralé přístavby jsme navrhli přistavět prosklenou hmotu otevřenou do patia - zahrádky. Přístavba svým konceptem kontrastuje s původním objektem a zároveň tvoří propojení mezi interiérem a exteriérem.
Původní část jsme otevřeli do krovu. Nad zázemím je vytvořena galerie přístupná schodištěm od vchodu. Podstatnou část z půdorysu ukrojil prodejní pult a bar. Při průchodu ze staré do nové části se pod nohami změní materiál podlahy z prken na betonovou stěrku. Střešní okna vystřídá strop prosvětlený třemi plošnými svítidly krytými Barrisolem, z nichž prostřední kopíruje prosklený otvor do vinného sklípku. Skrz posuvná okna se dostaneme na stinnou zahrádku, odkud je přístup po schodišti do zmiňovaného sklípku. Severní strana zahrady je ukončena dřevěnou stavbou pro skladování venkovního nábytku, která postupně zaroste zelení.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Perfetto!
Matej Farkaš
23.11.13 08:50
velmi útulné
Milan
28.11.13 09:56
Klobouk dolů !
Jaroslav Vlach
28.11.13 09:30
Super
granko
28.11.13 10:40
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od ORESTA spol.s r.o.