Vila V v T

Vila V v T
Zahradní architektura:Bureau voor Buitenruimten
Adresa: Belgie
Realizace:2006-09


Klient chtěl dům, kde by mohl v klidu a soukromí odpočívat se svojí rodinou a se svými přáteli se těšit z rozsáhlých uměleckých sbírek.
Pozemek se nachází na smíšeném území s venkovskou obytnou zástavbou, lehkým průmyslem a nedalekými kancelářemi klienta. Zatímco zadní část pozemku nabízí poklidný výhled na zemědělskou krajinu, tak v přední části panuje značný dopravní ruch.
Pokusili jsme se vytvořit “vlastní malý svět“ tím, že jsme kolem otevřeného nádvoří uspořádali všechny obytné části do tvaru písmene U. Dovnitř se dům otevírá souvislou skleněnou stěnou odhalující velkoryse řešené komunikace a obytnou část představují sociální “srdce“ celého domu. Návrh je určený pro snadné žití, kam jsou zváni hosté, aby si užili dostatek světla, prostoru a umění. Vnější stěny jsou převážně uzavřené: hladké plochy bílé omítky jsou přerušovány velkými výkladci pouze tam, kde bylo potřeba navodit více důvěrnou a současně transparentní atmosféru. Horní patro je vyčleněné pro obchodní a rekreační aktivity: oddělené části s kanceláří a mediální místností zvýrazňují siluetu domu. Výrazná okna nástaveb zachytávají severní osvětlení a vyhlíží směrem do okolních polí.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
re. bílá..
Zdeněk Skála
01.11.13 05:24
...Chi, chi, chi,...
šakal
01.11.13 11:03
Na me nejvice zapusobilo foto c.7
A.J.K.
03.11.13 07:35
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Lieven Achtergael, Stéphane Beel