Hotel Duo

hotel s wellness centrem

Hotel Duo
Rekonstrukce tohoto hotelu byla generální, celková. V závislosti na finančních možnostech probíhalo vše postupně po jednotlivých etapách. Nejdříve se tedy rekonstruovaly všechny pokoje a následně wellness.
Hlavním motivem v celkové rekonstrukci bylo pokusit se zachovat atmosféru 80tých let. Nepotlačovat ducha doby a neprosazovat se za každou cenu. Původní objekt byl postaven v roce 1985 jako 'rehabilitační pavilon' pro zaměstnance podniku VOKD.
Část bazénu, masáží a terapií, která se nachází v podzemním podlaží, prošla rekonstrukcí společně.
K danému řešení - tmavé místo 've sklepě hotelu' se podařilo změnit na bazén s krásným výhledem na beskydské vrcholky. Celou tuto záležitost lze brát jako věc, která se vyvinula z úvah o tom, jak z tohoto prostoru vymyslet něco atraktivního. Komunistický sklepní prostor v nevkusných, modrých obkladech 20 x 20, pásové okno pod stropem, žádný výhled, atd. V průběhu rekonstrukce-bourání jsme zjistili, že obvodová stěna je postavena jako skelet a z tohoto místa se jeví úžasný výhled…a bylo hotovo.
Bazén dostal naprosto zásadní devízu. Prostornost, vzdušnost, modernost a atmosféru.
Je navrženo zcela nové dispoziční uspořádání. Celé podlaží je rozděleno do dvou částí:
Část se samostatnou recepcí -  moderní medical wellness. Zastaralý model společné místnosti rozdělené paravány a závěsy, kde návštěvníci nemají klid, ani soukromí byl přetvořen na individuální kabiny pro možnost dokonalé relaxace při masáži.
Bazénová část s moderní  wellness, smíšená šatna se samostatnými převlékacími boxy, komplexní bezbariérové řešení, umístění sprch a toalet v mokré části bazénu, a také použití nejmodernějších technologií osvětlení, vzduchotechniky a ozvučení, které umocňují zážitek z pobytu. Pozornost si také zaslouží kombinace solné a variabilní sauny, ochlazovacího bazénku a horské sprchy s odpočívárnou. Funkčně můžete celodenně využít až osm různých režimů, které se liší teplotou, vlhkostí.
Samotný bazén má kolem sebe prostor pro relaxaci s výhledem do exteriéru.
Pro celkový výraz je důležité použití materiálů, ty jsme navrhli tak, aby korespondovaly s původními a nové vhodně doplňovaly, např. použití modřínu, industriální čedičová podlaha, stěrka.
Celkově je potřeba poděkovat investorovi za pochopení a vloženou důvěru v nás. Výsledkem tak je wellness s osobitou tváří.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od QARTA ARCHITEKTURA s.r.o.