Dům u lesa

Dům u lesa
Tento DŮM byl navržen pro lidi s nekonvenčním pohledem na bydlení, kteří se nebojí změny. Pro lidi, kteří očekávají příjemné, moderní, účelné, praktické a funkční bydlení bez nároku na zbytečné metry čtvereční. V podstatě to je BYT V PŘÍRODĚ S KOMFORTEM DOMU. Metráží (110 m²) rodinný dům odpovídá právě velikosti bytu ve městě s tím rozdílem, že je navržen do přírody. Jedná se o pilotní projekt komplexního nekonvenčního bydlení studia Miramari design.
Rychlá, efektivní výstavba současně nabízí takové technické řešení, které je ekologické a šetrné k životnímu prostředí. Malý pozemek, střídmý dům s maximálním využitím m², je důkazem, že se dá stavět rychle, efektivně, poměrně snadno a za "rozumné finance".
Dům je navržen jako dřevostavba založená na železobetonových pasech. Jedná se o přízemní dům, podélného obdélníkového půdorysu s klasickým sedlovým zastřešením. Podkroví (půda) je využita / otevřena z přízemí nad dvěmi obytnými místnostmi.  Charakter dřevostavby spolu s dřevenou antracitovou fasádou ze smrkového dřeva neruší okolí lesa a krajiny, naopak s přírodou splývá. Obvodovou konstrukci tvoří dřevěné nosné sloupky, tepelná izolace, difuzní fólie, latě a fasádní obklad. Vnitřní povrch stěn je ze sádrokartonových desek s parozábranou.
Potenciál místa a orientace ke světovým stranám sever - jih, byl maximálně využit. Ze severu od příjezdové komunikace je fasáda bez prosklení. Jižní fasáda s obytnými místnostmi je prosklená více méně celá, umožňuje tak výhled do lesa a život v domě se propisuje z interiéru do exteriéru a opačně.
Tvarově je dům velmi čistý až tradiční, jednoduché a účelné řešení odpovídá trendu dnešního požadavku na bydlení a nechává vyniknout dřevostavbě jako takové.
17 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
paráda
havlickovi
17.10.13 08:58
Nádhera
Kateřina Novotná
17.10.13 08:30
náklady
PK
17.10.13 09:16
okapy - nosy :)
Miroslav Ričovský
17.10.13 09:55
Super!
Jan Jirásko
17.10.13 10:47
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od MIRAMARI DESIGN