Rekonstrukce bytu v Opavě

Rekonstrukce bytu v Opavě
Cílem návrhu bylo propojit jídelní a obývací prostor s kuchyní do jednolitého funkčního celku. Barevnost tohoto hlavního prostoru je kombinací bílého lamina, stříbrné stěrky a hnědého dřeva a převažují zde světlé tóny, které jej opticky zvětšují. Barevná tonalita navozuje příjemný pocit prosvětlené útulnosti. Stříbrná stěrka dodává interiéru dynamiku, svěžest a současný look.
    Ložnice je laděna do modrošedé barevné kombinace, která se staví do opozice ke stávajícímu nábytku a vytváří tak zajímavé napětí. Nově vytvořený předěl mezi šatnou a ložnicí je navržen v organické půdorysné stopě, čímž maximálně odpovídá ergonomii pohybu osob v prostoru a snaží se využít v nejvyšší možné míře danou kubaturu místnosti.
    Hala je řešena jako reprezentativní vstupní prostor, který poskytuje dostatek komfortu při kumulaci osob v případě návštěv a zároveň vybízí k navštívění obývacího a jídelního prostoru.
    V celém řešeném interiéru se potkávají puvodní prostorové vztahy a původní objekty s nově doplněnými zařizovacími předměty, které se proti nim materiálově vymezují. Vzniká tak napětí, které celý interiér oživuje a vytváří nezaměnitelnou specfickou atmosféru bytu.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Pěkná práce!
Klára Bittnerová
11.09.13 08:20
Koupelna
Jan Vavrušák
12.09.13 06:26
skříň s kulatým rohem
sedlak
12.09.13 08:56
Příjemně doladěné
Lenka Šiftová
13.09.13 10:48
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Radomír Otýpka