Interiér baru AnonymouS

Interiér baru AnonymouS
Bar je situován v historickém centru Prahy, jen pár kroků od Staroměstského náměstí. Majitelé baru našli inspiraci ve svém oblíbeném filmu „V for Vendeta“ a v tomto stylu se odvíjel celý návrh interiéru. Sál s klenbami v historickém domě U Zlatého melounu, na kterém jsou patrné gotické a renesanční úpravy, byl naprosto skvělým prostorem pro úspěšné naplnění této vize.

Interiér navozuje atmosféru úkrytu hlavního hrdiny Guye Fawkese, který stál za pokusem o atentát na protestantského krále Jakuba I. a členy obou komor anglického parlamentu ve Westminsterském paláci. V prostorách úkrytu naleznete starožitný nábytek, umělecké předměty, obrazy a dekorace, koberce s bohatými vzory, ale také protikladnou část - vězení.

Do baru AnonymouS přicházíte průchodem z rušné Michalské ulice a v zápětí se ocitnete na malém, klidném a stinném nádvoří s kašnou. V období jara, léta a podzimu si můžete užít venkovního posezení obklopeni historií staré Prahy.

Po vstupu do vnitřních prostor se ocitněte v menší hale, která je poseta nápisy a úryvky z filmu a tmavý prostor tak dělá zajímavým a uvede nezasvěceného do té správné atmosféry. V tomto prostoru, který slouží jako předěl mezi klidnou atmosférou hlavního sálu a strohými a studenými toaletami, se nachází šatna. Ta je zpracována jako zamřížovaná cela. Jako skutečné vězení jsou zpracované toalety. Pomocí 3D grafiky jsou zpracovány nejen stěny a dveře, ale také samotná sanitární keramika – toaletní mísy, umyvadla i pisoáry. Grafika je součástí celého interiéru. Černobílá maska a název „AnonymouS“ se vyskytuje na stěnách, v podobě velkého loga na stěně, v nekonečných textech na oknech a také je vyryta na barových židlích.

Hlavní sál se nese v útulném stylu s dřevěnou podlahou, koberci, replikami starožitného nábytku, sametových lenošek a řezbou zdobených křesel. Vše doplňují rozvěšené kopie slavných obrazů, repliky zbraní, zrcadla ve zlatých, barokních rámech a řasené drapérie dekoračních textilií na oknech. Na konci sálu je zvýšené dřevěné pódium, které je možné oddělit lehkým závěsem a poskytnout tak soukromí. Prostoru dominuje dřevěný bar, který je navržen jako knihovna.

Tyto všechny prvky slouží k navození příjemného a útulného prostředí obývacího pokoje, kde si můžete užít výborného drinku a skvělého doutníku. Prostředí ale není jediným důvodem, proč by jste do tohoto baru měli zavítat. Barmani si zakládají na svém osobním rukopise ve vytváření koktejlů, které začínají být v Praze povědomě známé a vyhledávané. Taktéž je velkým zážitkem „Flair“ umění barmanů.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Eva Bradáčová