Klub Jamka

Klub Jamka
Zadáním investora byl návrh konverze utilitárních suterénních prostor polyfunkčního domu ve Žďáru nad Sázavou na univerzální prostor klubu s barem a potřebným hygienickým zázemím.
     Nejdříve jsme dispozici  původního výměníku tepla a skladu piva "vyčistili" od stávajících dělících konstrukcí a také "bludište" technických rozvodů, které lze dnes uspořádat na nepoměrně menším prostoru.
     Nový prostor jsme pojali jako kombinaci základních barevných odstínů - černá, bílá, šedá - které jsou akcentovány výrazněšími barevnými prvky - barové židle, barová deska, spáry obkladů a podlahy na WC,  ale i samotné zásoby na baru. Bílá a šedá, kombinace lesklých a matných povrchů hrají důležitou roli v možnostech nasvětlení prostoru pomocí skrytých LED pásků. LED osvětlení v kombinaci se stmívatelnými průmyslovými "želvami" na stropě umožňuje vytvořit v klubu mnoho barevných kombinací a světelných nálad v různých intenzitách dle aktuální potřeby. Z materiálů se uplatňují především černá ocel, nerez, zrcadla, cementová a epoxidová stěrka, přírodní a lazurované omítky, překližka. Volba materiálů a jejich přirozený vzhled odrážejí původní utilitární a průmyslovou náplň suterénu. Industriální vzhled je však "zjemněn" dřevěným mobiliářem a řemeslnými detaily zámečnických a truhlářských prvků.
     Dispozičně je prostor členěn na vymezené hygienické zázemí, prostor baru a prostor pro sezení a tanec s čelní stěnou uzpůsobenou pro projekci. Prostor u baru je doplněn o překližkovou "sochu" - Meeting point, která je kocipována jako společenskostmelující prvek :). Panáka s kamarádem, seznámení se, nebo jen pokec na stojáka je možné praktikovat nejlépe zde - u zdroje tekutin a s přehledem nad celým prostorem.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od IGLOO ARCHITEKTI