Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Obchůdek Button Style

Autor: Vlado Hrivňák, Kvetoslava Ovčiariková, Václav Kočí
Adresa: Nádražní 681/2, Brno, Česká republika | mapa
Web: www.button-style.cz
Investor: Button Style s.r.o.
Náklady: 250 000 CZK Projekt: 2013
Realizace: 2013 Užitná plocha: 40 m²

Jednoduchost, jemnost a cit pro detail chara- kterizují oblečky pro miminka od firmy Button Style. Téhož jsme chtěli dosáhnout při práci na interiéru jejich obchůdku v Brně. Návrh vznikl na jaře 2013. Realizace proběhla v krátkých třech týdnech koncem dubna 2013.
Prostorový rozvrh sleduje specifické potřeby nakupujících těhotných žen nebo maminek s kočárky či nějakou tou pobíhající ratolestí. Zároveň myslí na zázemí pro personál. Vše podstatné se odehrává na stěnách. Uprostřed prodejny je ponechán volný prostor lákající ke vstupu a umožňující volný pohyb i s kočárkem nebo miminkem v bříšku nebo šátku.
 Sortiment oblečků je seřazen v nikách na jedné z podélných stěn. Poslední nika vystupuje do prostoru a vystavuje nejlepší kousky přímo na oči  vstupujícím. Společně s prodejním pultem zároveň vyčleňují „soukromý“ prostor personálu - za nikou je ukryta malá kuchyňka zaměstnanců. Protilehlá stěna je ozdobena sortimentem povlečení. Ze sofa mohou návštěvníci „nakupovat očima“ a souběžně odpočívat nebo krmit dítě. Na starožitné truhle stojící hned vedle je pár hraček a pastelek pro pobavení dětí než maminky provedou nákup.
Materiálové a barevné řešení vychází z prodávaného sortimentu. Oblečky jsou šité z kvalitních materiálů a biobavlny. Kladou důraz na detail, barevnost je střídmá: častá je celoplošná přírodní béžová, jasné barvy jsou rozptýleny do drobných grafických motivů potisku. Původním zájmem investorek bylo navrhnout prostor ve stylu „Provence“. Zadání stylu spolu s vlastnostmi prodávaných věcí nás navedlo ke kombinaci dřevo dekoru a bílé pro nábytek a jemné fialové na stěnách. Vynechali jsme ornamentální detaily typické pro zadaný styl. Místo nich vyniká krása samotných šatiček a povlečení. Společně s podsvícenou zadní stěnu obchůdku tvořenou dubem dýhovanými latěmi s mezerami proloženými ručně malovanými plexiskly tvoří výtvarný ráz prodejny. Stěna vznikla dle návrhu a provedení malíře Václava Kočího. Jemné svítící barevné světlo a světle fialová výmalba doplňují tlumenou barevnost šatů.
Realizace samotná proběhla ve velmi krátkém čase. Díky šikovnosti dodavatele nábytku a několika jeho propracovaným dnům i nocím se vše stihlo doslova na poslední chvíli. Obchůdek je dnes otevřen a věříme, že za svou existenci uvítá mnoho spokojených zákazníků.
Projekt
Fotografie
Studio Flusser
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Milan Domkář, 11.06.13
Návštěvnost: 39341 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Listopad 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.