Knihkupectví Kanzelsberger – CČM

Knihkupectví Kanzelsberger – CČM
Adresa: Centrum Černý Most, Chlumecká 765/6, Praha, Česká republika
Realizace:2013
Užitná plocha:983 m2


Projekt knihkupectví v dostavbě Centra Černý Most vznikl jako pilotní verze nové koncepce interiérů firmy Kanzelsberger.Ta vychází ze základních prvků, které jsme použili již například v pobočce v Českých Budějovicích. Jedná se především o koncepci zatmaveného interiéru s ostře nasvětlenými prezentačními a grafickými plochami v kontrastujících jasných barvách.

Na Černém Mostě bylo ale naším cílem vytvořit koncept daleko bližší zákazníkům. Výměra bezmála 1000 m² byla pro tento účel ideální a dovolila nám vytvořit jak vizuálně přehlednou koncepci prodejní plochy, tak odpočinkovou zónu s dřevěným pódiem, sedačkami a kavárenskými stolky. Zde si mohou návštěvníci nerušeně číst úryvky z knih, nebo jen odpočívat v klidném prostředí.
Barevnost interiéru vychází z korporátního grafického designu firmy Kanzelsberger, jehož základem je jasně červená barva s doplňkovou bílou. Zde jsme tuto barevnost doplnili dřevěnými plochami a barevnými koberci, které spolupracují s orientačním systémem a vytváří ucelené zóny, vymezující tématické celky dle knižních kategorií.
Požadavek na koncepci bez sádrokartonového podhledu a zatmavenými instalacemi VZT a SHZ jsme vyřešili instalací kontrastních bannerových lamel, tvořících soustředné čtverce, inspirované logem firmy. O nasvětlení prodejních ploch se starají LED reflektory, zatímco odpočinkové plochy jsou svíceny závěsnými svítidly s příjemným teplým světlem.

Bylo pro nás důležité vytvořit pocit klidu a pohodlí, který ke knihám jistě patří. Dalším úkolem bude aplikovat tento design na menší pobočky firmy Kanzelsberger v regionech.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od chiaro design