Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
LOGIN  (permanent)
User:
Password:
Lost password?
New user registration
archiweb

SEARCH   in      
Vertical Courtyard Apartments

Architect: Amateur Architecture Studio | Shu Wang
Location: Shang Cheng Qu, Hangzhou, China | map
Project: 2001-03 Completion: 2004-06
Area: 120000 m²

This group of buildings is located at the entrance of the city from the airport. There are six nearly one hundred meter high buildings, for eight hundred residents. Each second floor there is a double high “courtyard” in the sky, conceptually reminding the folding of a bamboo mat. The elevation of the towers looks as if it was a vertical / horizontal turn of a traditional town in south China. Every resident, no matter on which height will have the chance to enjoy a courtyard of his own and will have the illusion of living on the second floor. I insist that if the experimental architecture in China is not practiced in the most massive architectural activity, namely large collective housings, the result will be narcissist and pale.
Source: Vít Podráský
Added by: Petr Šmídek, 31.05.13
Attendance: 35778 readers
Share: 
Send link to this page by email
Your name Your e-mail address
Message
Addresses  (comma separated)
Comments
Subject Author Date
brrrr Zuzana Froňková 06.06.13 09:36
show all comments add comment
Job find
Actuals
Event calendar
arrow
November 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Daily news
e-SHOP
BLOG - last articles
Last comments
BLOG - last comments
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
All materials shown on this web site are subjected to copyright (No.121/2000 Sb.). Any publication or distribution of the content is forbidden without a written consent of the provider.
archiweb.cz uses news agency reports of ČTK, which stipulates all copyright. Any publication or distribution of the content from ČTK sources is forbidden without a written consent of ČTK.