Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb

HLEDEJ v sekci     
Interiér novostavby rodinného domu v Osicích

Autor: OOOOX s.r.o. | Radka Valová, Pavla Doležalová
Adresa: Osice, Česká republika
Realizace: 2013 Užitná plocha: 224 m²



Dispozice – dispozici jsme proti původnímu projektu architekta Aleše Gadliny jen drobně upravili. Jedná se především o otevření spodního obytného patra do schodišťové haly, kde jsme odstranili příčky a posuvné dveře oddělující obývací pokoj od kuchyně s jídelnou. Vznikl tak vzdušný prostor otevřený přes halu do patra a schodiště se tak stalo hlavní dominantou celého domu. Na obytný pokoj navazuje kuřárna s vinotékou. V další části na halu navazuje přístup do relaxu, který je vybaven saunou, vířivkou, posilovnou a sprchou. V horním patře jsou z galerie přístupné jednotlivé ložnice, z nichž každá má vlastní koupelnu.
Koncept /barevnost /materiály  - hlavním sjednocujícím prvkem se stal pohledový beton, který jsme navrhli neomítat a naopak všude, kde byly železobetonové konstrukce jej ponechat přiznaný. Dochází tak k zajímavém kontrastu s bílými omítanými stěnami u zděných konstrukcí. Betonovou strukturu dále doplňují cementové stěrky na podlaze ve spodním patře a probarevné stěrky v jednotlivých koupelnách. Podlahy v horním patře jsou tvořeny dubovou třívrstvou krytinou s povrchovou úpravou termo bělený rustik. V jídelně je na obložení a obklad jídelního stolu použita mořená dýha s prkennou skladbou. Celková barevnost interiéru navazuje na exteriér domu, tedy přes valéry šedé po bílou a černou s drobnými akcenty dřeva a skla. Skleněné plochy jsou kombinované v klasické čirém provedení - zábradlí schodiště a vstupní dveře a kouřovém na posuvných dveřích a oblouku šatny v patře.
Kuchyně – z původně objednané kuchyňské linky se zaoblenými rohy jsme ponechali pouze na vysokou část s logickou návazností na oblouk šatny viditelný z centrální schodišťové haly. Naopak oblý ostrůvek jsme nahradili jednoduchým hranatým tvarem, na nějž přímo navazuje vykonzolovaný jídelní stůl. Styk jídelního stolu a varného ostrůvku je proveden šikmo a kopíruje šikmý tvar stropu nad kuchyní. Nad varným ostrůvkem je zavěšena tzv. "lustrová" digestoř, která slouží i jako osvětlení prostoru kuchyně. Na kuchyni navazuje spižírna a místnost pro domácí práce
Jídelna – Původně samostatný jídelní stůl byl zakomponován jako navazující prvek varného ostrůvku. Konstrukce konzoly jídelního stolu je provedena z ocelových nosníků. Jídelní židle jsou zvoleny plastové s prošívaným polstrováním a kovovými nožkami. Nad jídelním stolem je zavěšeno dlouhé svítidlo Jamaica od Foscarini. Na jídelnu navazuje knihovna z ocelových polic na dřevěném obložení nosného pilíře.
Obývací pokoj – podlouhlá dispozice obývacího pokoje dala vzniknout oboustranné sedačce, kterou je možné dle potřeby otáčet. Její hlavní orientace je z poloviny na televizi a krb, z druhé směrem k jídelně. Nábytek kolem televize je tvořen velmi jednoduchou hmotou. V rohu místnosti je vybudován krb na dřevo. V druhém rohu je situován široký vstup s posuvnými dveřmi do kuřárny s vinotékou.
Kuřárna s vinotékou - je odvětrána pomocí rekuperace. Vybavena je sestavou otevřených boxů z překližky, z nichž některé jsou doplněné ocelovými boxy pro uskladnění vína. Do části polic je umístěna lednice na vína. V prostoru stojí dvě retro křesla butterfly chair s potahem z kravské kůže. Ocelový odkládací stolek je variací na police pro vína.
Relax - je tvořen ze dvou částí. První část s toaletou a sprchou, pro které slouží jedny posuvné dveře z kouřového skla. V nice je pak umístěno betonové stojací umyvadlo vyrobené na zakázku, které kontrastuje s černými stěrkami na stěnách. Další část relaxu je tvořena malou domácí posilovnou a navazující prosklenou saunou s vířivkou.
Schodiště / galerie - schodiště je tvořeno železobetonovou konstrukcí, skleněné zábradlí je kotveno pomocí ocelové zubatice. Horní část zábradlí navazuje na celoskleněnou příčku s dveřmi od vstupu. Tato centrální schodišťová hala je prosvětlena rozměrným střešním světlíkem.Jednou z dominant a ve výsledku i oříškem interiérového řešení, je oblouk šatny, který je do prostoru haly vytrčen. Původní návrh vitráže byl postupně nahrazen variací návrhů od bambusových plexi, přes soustavu ocelový lanek s textilní závěsem uvntř šatny až po vítězné řešení se skleněným obloukem na míru, opět z kouřového skla, které ponechává šatně svou intimitu a zároveň umožňuje její prosvětlení denním světlem.
Ložnice / koupelna  – hlavní ložnice je přímo propojena s koupelnou. Od koupelny je oddělena příčkou z kouřového skla s posuvnými dveřmi. Dominantou ložnice je stropní svítidlo od Ingo Maurera La Crime del Pescatore - tedy rybářská síť. Síťovina je zdobena skleněnými krystalky, které jsou nasvětleny bočním reflektorem. Díky tomu vzniká na stropě hra drobných barevných odrazů. Svítidlo bylo vybráno jako kontrast k jinak velmi strohému pojetí ložnice s betonovými stěnami. Navazující koupelna je rozdělena na utilitární část se sprchou a umyvadly pro denní použití, další část u okna pak pro relaxaci s volně stojící vanou. Tomuto rozdělení odpovídají i materiály podlah - kolem vany je položena masážní černá říční mozaika. Volně stojící umyvadla jsou doplněna nezvykle velkou úložnou zrcadlovou stěnou, kde jsou kombinovány otevřené police ze surové oceli a nerezové plochy pro vyústění nástěnných baterií. Baterie jsou vybrány k oblých tvarech kapek, resp. značka Goccia od Gessi.
Hostinský pokoj / koupelna – pokoj pro hosta je vybaven velkou postelí s polštářovým čelem. Na ložnici navazuje jednoduchá koupelna se sprchou. Dominantní stěna z pohledového betonu je nasvětlena řadou stropních reflektorů.
Dětský pokoj - je přístupný přes samostatnou šatnou, na kterou navazuje koupelna a samotná ložnice. Koupelna je vybavena stejnou řadou baterií jako koupelna hlavní, jen v bílém provedení. Samotný pokoj je ponechán poměrně volný, aby mohl maximálně sloužit pro dětské hry, stavebnice a autodráhy. Jedna stěna je podobně jako pracovna tvořena sestavou boxů z přírodní překližky v kombinaci s bílými lakovanými dvířky. Dětskému pokoji dominuje nástěnná dekorace v podobě osmnáctipalcového sportovního hliníkového kola BMW.
Doplňky - celý byt byl vybaven doplňky značky LooooX, které podtrhují charakter interiéru jak materiálem, tak barevností.
Projekt
Fotograf
Martin Zeman
Stavba
Luxusní povrchy
Němec s.r.o.
Interiér a design
Osvětlení
Delta Light Czech
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Milan Domkář, 24.03.13
Návštěvnost: 56533 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
Ano i ne. Proč i protože klecka 28.03.13 08:39
??? mIkI_n 28.03.13 09:17
WC Marpen 28.03.13 11:51
stůl Radka Valová 28.03.13 18:21
Zlatá klec Ivana 29.03.13 08:23
Mozaika michal032 31.03.13 23:41
Beton Hanka 01.04.13 09:12
Za "hodně peněz" muzika "svérázná" :) Miroslav Ričovský 09.05.13 09:36
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Září 2017
arrow
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.