Interiér bytu Na Hvězdárně 2

Interiér bytu Na Hvězdárně 2
Původní stav – jedná se o byt v developerském projektu, který klient zakoupil ve formě holobytu. Výměra bytu je 106 m².
Dispozice – obytný pokoj je spojen s kuchyní a jídelnou a navazujícím schodištěm do dalšího patra. Kuchyni a obývací část místnosti odděluje masivní rám s jídelním stolem. Pod schodištěm je zabudovaná komoda. Z vstupní chodby je přístup do ložnice, koupelny a na toaletu.
Koncept /barevnost /materiály  - celý byt je laděn do chladných barev v kombinaci šedé cementové stěrky, dřeva wenge a bílého laku. Všechny podlahy jsou stěrkové bez přechodů mezi jednotlivými místnostmi. Pro změkčení jsou na oknech měkké jednoduché závěsy. Celým bytem prochází snížený podhled s nepřímým osvětlením ve štěrbinách po celém obvodu, které zajišťuje intimní atmosféru. U tohoto osvětlení lze měnit intenzitu. Všechny prvky v interiéru jsou zvoleny hranaté – od nábytku přes sanitu, radiátor a svítidla, až po koupelnové doplňky a hravé zrcadlo v chodbě.
Kuchyně / jídelna – je provedena ve vysokém bílém lesku. Vysoká část skříní navazuje na vstupní halu. Digestoř je zabudovaná do horních skříněk a díky tomu pohledově neruší. Jídelní stůl je proveden jako opřený „L“ profil pokračující na stěnu a strop. Z obložení na stropě jsou zavěšena výrazná kubická svítidla
Obývací pokoj – Sofa je umístěna po okny se sníženým parapetem, slouží zejména pro relaxaci a čtení. Klasické schéma je narušeno - proti tv soustavě je umístěno lehátko na hraní her. TV soustava je umístěna na stěnu se schodištěm, reproduktory jsou zabudované do roviny za síťku.
Vstupní hala – navazuje otevřeným prostorem přímo na kuchyni. Hlavní motivem je dřevěný obklad stěn z wenge. Pro maximální prosvětlení koupelny jsme rozšířili otvor dveří a osadili skleněné pískované posuvné křídlo. Naopak dveře do komory a na toaletu jsou pohledově potlačeny, jsou provedeny do roviny ze stejného materiálu jako obklad.
Ložnice  -  podlaha a stěny za postelí jsou opět provedeny ve stěrce. Prostoru dominuje černá kožená postel s chromovou podnoží. Nástěnná svítidla pro čtení jsou zabudovaná do zdi a lze je sklopit do roviny se stěnou.
Koupelna – je poměrně malá, nicméně dostačující pro umístění dvou umyvadel a prostorného sprchového koutu v nice. Umyvadla jsou umístěna na desku. Úložný prostor za posuvnými zrcadly je umístěn v nice nad umyvadly. Toaleta je umístěna zvlášť.


Foto: Martin Zeman
Video: Pavel Raev
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od OOOOX s.r.o.