Rekonstrukce řadového domu v Praze

Rekonstrukce řadového domu v Praze
Zahradní úpravy:Terra Florida v.o.s.
Projekt:2010
Realizace:2012
Zastavěná plocha:148 m2
Plocha pozemku:340 m2


Protože stávající bydlení bylo pro pětičlenou rodinu malé, rozhodli se koupit řadový dům ve stejné městské části, jako doposud bývali. Jedním z požadavků mimo většího prostoru pro celou rodinu bylo i to, aby v řadovém domě bylo možné vybudovat bezbariérové bydlení pro rodiče majitelů.
Řadový dům byl vybudován v 70. letech minulého století.  Dům je v rámci interiéru, dělen do 4 pater. Při rekonstrukci došlo k největším změnám právě v nejspodnějším patře. Toto patro bylo prohloubeno a přestavěno na garzoniéru s vlastním vstupem. Z garzoniéry je taktéž přímý vstup na zahradu. Toto přebudování nabízí jednak dostatek vlastího soukromí a na druhou stranu taktéž možnost kdykoliv být v kontaktu s rodinou, která obývá horní část domu. Ve spodním patře se ještě nachází i technická místnost.
Na druhé úrovni domu se nachází hlavní vstup do řadové vily. Zde najdeme i ložnici majitelů se spoustou nenápadných a funkčních úložných prostorů, vlastní koupelnou a rafinovaným schozem na prádlo, který vede skrz celý dům od nejhornějšího patra až k technické místnosti.  Z ložnice je možné se dostat francouzským oknem na terasu.  
Třetí úroveň je tzv. společenská.  Je zde situován obývací pokoj s kuchyní. Celému obývacímu prostoru dominuje vysoký krb obložený přerezlým plechem, vyrobeným na míru, který je obklopen velkou knihovnou. Toto patro je velmi prostorné a nabízí možnost vyjít na terasu, ze které vedou schody přímo do zahrady.
Nejhornější patro domu je ryze pro děti, se dvěmi dětskými pokoji, koupelnou a toaletou.  Větší dětský pokoj je již předem navržen tak, aby ho bylo možné rozdělit v budoucnu příčkou, což poskytne dospívajícím dětem více soukromí.
Převážná většina truhlářské práce je v řadové vile řešena na míru tak, aby co nejvíce odpovídala požadavkům majitelů a prostorovému řešení. Nový vzhled domu je dán kombinací bílé omítky a kovových prvků uplatněných při realizaci terasy a hlavního vstupu.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Barvy
ivana
21.02.13 09:46
zaujímavé
may
21.02.13 10:43
Dost dobré, ale...
Ivoš
22.02.13 08:05
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Stempel & Tesař architekti