Novostavba studia RH-ARCH

Novostavba studia RH-ARCH
Adresa: Nekázanka 9, Nové Město, Praha, Česká republika
Projekt:2006 - 2010
Realizace:2009 - 2010
Užitná plocha:114 m2


Na jaře 2010 ateliér RH-ARCH, jako vlastní investiční záměr, zkolaudoval nástavbu na historickém neorenesančním domě na Praze 1. Dům stojí v ulici Nekázanka, tedy na spojnici mezi ulicemi Na Příkopech a Jindřišská, několik set metrů od Václavského náměstí.
Jednu z nových jednotek tvoří vlastní kancelář architektonického studia.

Studio se nachází pod původní mansardovou střechou, tedy na bývalé půdě. Původní krov je z části pohledově uplatněn v interiéru. Napomáhá v členění „openspace“ kanceláře na tři části – centrální komunikační prostor a k němu z každé strany přilehlá liniově řazená pracovní místa hned ve dvou úrovních nad sebou, tedy na vstupní úrovni studia a na vložné galerii. Odhalení krovu zároveň znamenalo obtížnější hledání a výběr dalších materiálů tak, aby výsledný dojem nepůsobil příliš rustikálně.
Ocelové schodiště se skleněnými stupni a lávkou propojuje prostor na vstupní úrovni s galerií zavěšenou do původní konstrukce krovu. Průběžné pracovní desky stolů navazují na systém skříněk s posuvnými dvířky.
Kuchyňka a sociální zázemí jsou skryty do „boxu“ obloženého deskami polepenými lesklým umakartem. Uvnitř v rubínově červené, zvenku velmi světle žluté. Podlaha z přírodního linolea probíhá přes chodbu až do zasedací místnosti a prostory tak jednoduše propojuje. V zázemí je použita vinylová krytina v dezénu slzičkového plechu.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od RH-ARCH s.r.o.