Půdní vestavba Řeporyje

Půdní vestavba Řeporyje
Záměrem investora bylo vytvořit samostatný byt ve 2.np a na půdě běžné vily z třicátých let 20. století v Praze Řeporyjích.

Jednotlivé pokoje se zázemím jsme se rozhodli umístit do 2.np a podkroví využít pro hlavní obytný prostor. Toto řešení umožnilo ponechat půdu nečleněnou, pouze s vloženým blokem wc a kuchyně. Tento blok se projevuje také v exteriéru, jako nový hranol umístěný ve střeše. V interiéru navazuje kuchyně na nově zpřístupněnou terasu. Podkroví a hala ve 2.np jsou propojeny novým ocelovým schodištěm. Hala slouží jako vstupní prostor, umožňuje přístup do jednotlivých místností ve 2.np a volně přechází v pracovnu. 

Pro podlahu byla zvolena dubová prkna, mírně ztmavená mořením. Tato podlaha je použita jak v obytných místnostech, tak v koupelně a na wc. Stěny koupelen jsou opatřeny šedou stěrkou a bílým vestavěným nábytkem. Obě podlaží jsou opticky propojena odhalenou cihelnou zdí, na kterou navazuje komín, končící ve vrcholu střechy. V podkroví se uplatňuje pohledová, smrková, konstrukce krovu, která je ponechána v přírodním odstínu. Podhled původní části podkroví je bílý. Naproti tomu má nově vložený blok kuchyně podhled a obklad stěn z přírodního smrku. Ostatní, menší, vložené prvky (kuchyňská linka, schodiště, zábradlí, krb) jsou opatřeny šedými nátěry v mírném kontrastu k okolnímu prostoru.
0 komentářů
přidat komentář