Dětské muzeum

FRida & freD - Das Grazer Kindermuseum

Dětské muzeum
Adresa: Friedrichgasse 34, Štýrský Hradec, Rakousko
Projekt:2002-03
Realizace:11.2003
Užitná plocha:1543 m2
Obestavěný prostor:6000 m3
Náklady:3 500 000 Euro


Dětské muzeum FRida & freD ve Štýrském Hradci představuje centrum, v němž budou všechny děti moct zakusit rozmanitost světa a lépe tak pochopit jeho komplexnost. Kromě názorného a blízkého zprostředkování pestrého obsahu je kladena pozornost také na to, aby se děti vyvíjely ve zdravě sebevědomé a odpovědné lidi, kteří jsou pozorní k sobě, svým bližním, ale i prostředí. Zároveň jsme si přáli vytvořit místo, kde by se rodiče i jejich děti cítili příjemně, kde by se povzbuzovaly jejich smysly i fantazie, kde by se podařilo zasáhnout jejich srdce a podpořit jejich kreativitu. Dětské muzeum chce být “snadno pochopitelným světem”. Nejvyšší priorita přitom byla kladena na poskytnutí přímých zážitků. Hlavní přednost přitom byla kladena na interakci, experimentování, zkoušení, dotýkání a přetváření.
Dětské muzeum FRida & freD je v zahradě Augarten snadno rozpoznatelná díky jedinečné architektuře, která svým zázemím pamatuje na navození rodinné pohody. Architektonický pár Helma Fasch a Jakob Fuchs byli za “Dům pro děti“ vyznamenání řadou ocenění.
Kromě výstav, workshopů a vzdělávací programů se ve FRida & freD pořádají také divadelní představení pro děti dvou do dvanácti let a jejich rodiny, stejně jako pro děti z mateřských školek, školní třídy a dětské skupiny. FRida & freD je místem mezigenereačního dialogu pro všechny sociální skupiny. Jsou zde vítány různé sociální a kulturní skupiny, lidé s nejrůznějšími duchovními i fyzickými potřebami. Dětské muzeum každoročně přivítá přibližně 50000 návštěvníků.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od fasch&fuchs.architekten