Lofts A7 Holešovice

Lofts A7 Holešovice
CMC ARCHITECTS ji pracovali na projektu rekonverze bývalého Měšťanského pivovaru v Pražských Holešovicích, po dobu více než deseti let. Cílem práce bylo multifunkční prostředí s kancelářemi, obchody a bydlením. První realizovanou etapou byla přestavba objektu B pro společnost RINGIER v roce 2004. V druhé etapě jsme se zabývali přestavbou pivovarské budovy C na “live-work units”. LOFTS A7 je tak jedním z mála skutečných industriálních loftů v Praze. Investor tak může nabídnout netradiční a originální bydlení loftového stylu, ve velmi známé, historické a romantické atmosféře industriálního prostředí pivovaru.

Původní pivovarská budova, kde se kvasilo pivo a skladovali pivovarské sudy, se ​​ čtrnácti klenutými kójemi, napojenými na centrální chodbu, v podstatě dala svou původní dispozicí podnět k originálnímu pojetí designu otevřeného a zároveň introspektivního prostoru pro kreativní a moderní způsob bydlení v idustriálním duchu. Rekonstruovaný objekt zahrnuje celkem čtyřicet loftových jednotek, z nichž polovina jsou skutečné průmyslové lofty, šest bytů vzniklo rekonstrukcí přední části budovy a čtrnáct bytů je umístěno v nástavbě směrem do protoru náměstí pivovarského areálu. Východně orientované lofty, orientované do ulice Na Maninách, mají velké střešní terasy, přístupné z vnitřního prostoru atria venkovním točitým schodištěm. Hlavní část budovy má 28 loftových jednotek, velikosti od 120 m² do 175 m².

Vstupní část budovy s původními litinovými sloupy a cihelnými klenbami v interiérech má v nejvyšším podlaží I lofty s podkrovními prostory s viditelnými trámy a ocelovými příčníky. K dispozici je šest jednotek na každé ze dvou obytných úrovních o velikosti 131 m² až 177 m². Tyto lofty jsou charakteristické otevřeným hlavním obytným prostorem, s koupelnou a WC zařízení na nižší úrovni a klidová zóna pro spaní na galerii výše, vždy s možností druhé koupelny na galerii. Základní design loftů umožňuje každému budoucímu obyvateli loftů vytvoření individuálního řešení celého interiéru.

Součástí rezidenční části projektu jsou I dvě nové rezidenční budovy, ohraničující centrální náměstí a severní část areálu pivovaru k ulici U Uranie.

Konverze Holešovického pivovaru se tak stala katalyzátorem na regeneraci industriálních staveb Prahy 7, a je i nadále zajímavou komunitou pro bydlení, a místem pro konání kulturních akcí a výstav.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od CMC architects, a.s.