Zdravá Kůže

nízkorozpočtová rekonstrukce kožní ambulance v Ostravě

Zdravá Kůže
Požadavkem investora bylo vytvořit výrazově současný, reprezentativní prostor, který bude sloužit potřebám odborné lékařské péče poskytované investorem a zároveň vytvoří příjemnou a poklidnou atmosféru pro pacienty. Limitujícím faktorem při tvorbě interiéru byl finanční strop a požadavek investora na přenositelnost interiéru do případných jiných nájemných prostorů.
Návrh je koncipován jako stavebně nenáročný s minimem stavebních zásahů. Převážná část navrhovaného designu se opírá o demontovatelné nábytkové kusy a výmalbu stěn. Osvětlení a veškeré instalace zůstaly z výše uvedených limitů zachovány.
Řešený prostor je trasován do tří základních místností: čekárny, recepce a samotné ordinace, na níž navazují ostatní prostory kožní ambulance, které ovšem zůstávají v původním stavu.
Barevnost řešeného prostoru vychází z grafického manuálu, kterým se firma prezentuje na veřejnosti. Jedná se o kombinaci zelené, bílé a šedé, která je obsažena v logu a doplněná o tmavší šedou podlahu tvořenou zátěžovým kobercem. Pouze v  ordinaci je podlaha hygienických důvodů z PVC čtverců.
Jako materiál nábytků je navrženo lamino. Zátěžové plochy a pracovní desky jsou řešeny umakartem. Jednotlivé nábytky vytváří kubické hmoty, jež jsou navzájem v sobě prolnuty a které jasně definují svou funkci v prostoru. Jasné, přímé linie vytváří dojem čistoty a harmonie, které pozitivně působí na pacienty.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
česky moderně?
Jana
12.04.12 09:38
RE:česky moderně?
Petr Tůma
12.04.12 11:14
česky moderně - spíše po česku
Radomír Otýpka
16.04.12 01:40
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Radomír Otýpka