Interiér bytu Řešovská

Interiér bytu Řešovská
Adresa: Řešovská, Praha, Česká republika
Realizace:02 / 2011 - 01 / 2012


Cílem rekonstrukce panelového bytu bylo kromě splnění požadavků klienta na moderní bydlení také ukázat, že i v panelovém bytě můžete být obklopeni designem a vhodně zvoleným nábytkem.
Důraz byl kladen na sladění obytných místností a zachování určité kontinuity v celém bytě. Takovýmto spojovacím prvkem je bezesporu podlaha. Taktéž eliminace prahů mezi jednotlivými místnostmi napomáhá udržovat plynulejší přecházení jednotlivých prostorů. Podlaha, kromě koupelny a toalety, je použita stejná ve všech prostorech včetně vstupní chodby. Ta se díky tomu stává součástí obytného prostoru. Kontinuitě napomáhá i knihovna, která je na jedné straně součástí kuchyně a na straně druhé je otevřená do zmiňované chodby. Knihy a dekorační předměty jsou tak ihned viditelné po vstupu do bytu a navozují hřejivý pocit domova.
Všechny dveře včetně vstupních byly vyměněny. Jejich bílá barva je zvolena cíleně. Dveře tak více splývají se zdmi a prostor bytu zbytečně nerozbíjejí. Do pokojů jsou osazené posuvné dveře po zdi. Tak se dá celý prostor pokoje lépe využít pro nábytek.
Tradičním úskalím panelových bytů je nedostatek úložných prostor. Kromě vestavěné skříně v chodbě, ve které je umístěna pračka, byla navržena také nábytková stěna v ložnici, která obklopuje postel ze všech stran. Taktéž v kuchyni je dostatek úložných prostor pro veškeré nádobí a potřebné náčiní. Police z boků televizní skříňky poskytují ukládání pro DVD. Již zmíněná otevřená knihovna dává možnost obohatit interiér barevnými kompozicemi knih a dekoračních předmětů.
I takovýto byt dokáže svým obyvatelům poskytnout zajímavé průhledy. Od barového stolu je možné užít si nasvětleného obkladu z umělého kamene, který je nad postelí a vnáší do interiéru přírodní motiv. Z pohovky je zase viditelná stěna v kuchyni, kde je kompozice z měděných pánví.
Koupelna a toaleta získává moderní vzhled díky cementové stěrce a šedým obkladům imitující beton, které kontrastují s bílou sanitou.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
kúpeľňa
Jan Krchnavý
20.02.12 12:26
kuchyna
Miro
23.02.12 02:07
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Eva Bradáčová