Rodinné studio

Rodinné studio
Studio je realizováno v části podkroví rodinného domu v lokalitě prvorepublikové pražské suburbie.
Projekt jsme přizpůsobili naší neochotě investovat do rekonstrukce víc, než je nezbytně nutné a přitom to není krátkozraké. Studio obsahuje dva hlavní ateliéry - architektonický a malířský. Ve skutečnosti se však skládá celkem z devíti malých závislých prostorů a tak jsme o něm také uvažovali: vstupní chodba, místnost s TZI a nářadím, koupelna s WC, architektonický ateliér, malířský ateliér, sklad pod schody, patro pro dětskou postýlku, spací patro pro dvě osoby a terasa.

Střecha je konvenčně zateplena, střešní okna a střešní výlez jsou v bezúdržbové polymerové úpravě. Interiér je tvořen zejména truhlářskými konstrukcemi z foliované nebo natřené překližky, které jsme zrealizovali sami. Většina podlah je tvořena natřenými impregnovanými DTD deskami podloženými hobrou přímo na původní nerovný beton. V malířském ateliéru jsou původní dožívající parkety bíle natřeny. Část stavebního materiálu je recyklována: Lavice, podium na spaní nebo podium dětského kouta je z fošen a desek z instalací našich výstav. Posuvné dveře jsou tvořeny deskami z palandy nalezenými na půdě apod. Zbytek vybavení byl pořízen pragmaticky a bez předsudků v klasických obchodních řetězcích tak, jak nám přicházel v průběhu výstavby do cesty.

Studio dnes funguje jako místo pro nezávislou práci architektonické kanceláře a uměleckého studia kombinované s možností pobývat zde jako rodina a kompenzovat tak občasnou nutnost intenzivního pracovního nasazení, když se nestíháme vrátit do vlastního bytu v Karlíně.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
srdcovka
Jiří Bartoň
02.02.12 12:40
...punk pro metrosexuály?
Pavel Stříteský
02.02.12 05:44
anoo
lr
05.02.12 06:01
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od No Architects