Rodinný dům v Buši

Rodinný dům v Buši
Dům se nachází na mírně svažitém pozemku na okraji obce Buš. Je umístěn ve středu parcely tak, že delší osa domu sleduje s menším odchýlením severní hranici pozemku. K objektu vede od přístupové komunikace zpevněná cesta. U vjezdu na pozemek jsou navržena 2 krytá a 2 nekrytá parkovací stání, navazující na objekt zázemí skladu, kde je umístěno tepelné čerpadlo vzduch-voda.
Dům je jednopatrový nepodsklepený obdélníkového půdorysu o zastavěné ploše 256 m². V přízemí se nachází hlavní obytná místnost s jídelnou a kuchyní, vstupní hala s pokojem, 2 ložnice, koupelna se saunou a párou, wc a sklad. Na hlavní obytnou místnost navazuje krytá terasa a přírodní bazének.
Terasa je dostatečně široká pro umístění venkovního sezení, v létě poskytuje zastínění od jižního slunce. Je doplněna venkovními žaluziemi, které přistiňují a vytvářejí "venkovní pokoj".
Velká posuvná okna v létě umožňují příčné provětrávání a v kombinaci se stíněním a střešní zahradou poskytují příjemné klima i v horkých dnech.
Celý objekt, který v sobě integruje různé aktivity, zůstává kompaktní vůči okolí a nechává volně plynout okolní krajinu. Na střechu vede pohodlné schodiště a poskytuje krásné výhledy do okolí a možnost pobytu na střešní terase, jehož intenzivní zahrada volně navazuje na okolní krajinu.
Svislé nosné konstrukce jsou zděné ze systému suchého zdění TESUZ 
Stropy dřevěné sbíjené vazníky 
Střecha - zelená 
Terasa - dřevený rošt IPE s vestavěnou vířivou vanou
Fasáda domu je navržena z dřevěného cedrového obkladu hrubě řezaného
Okna a vstupní dveře atypická - cedrová.
Vnitřní obložení stropů, stěn - cedr
Podlahy - běleny dub olejovaný, kletovaný beton
Zdrojem vytápění je tepelné čerpadlo vzduch-voda.
23 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Kletovaný beton
Jonage
18.01.12 10:05
Čisté tvary
Dalibor Černý
19.01.12 02:27
Pane Černý...
krteczek
19.01.12 09:44
cedr?
K.Mališová
19.01.12 09:14
Splněná přání
Adam Dvořáček
19.01.12 10:02
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Markéta Cajthamlová