Rodinný dům v Praze

Rodinný dům v Praze
Základní myšlenkou návrhu bylo přizpůsobení domu stávajícímu zalesněnému pozemku a zachování vzrostlých dřevin v maximální možné míře. Tím vznikl dům „v lese“.
Objekt tvoří dvě bytové jednotky – část hlavní s bytem pro rodinu a část přidružená se samostatnou garsoniérou. Obě hmoty jsou spojeny střechou, tvořící kryté venkovní stání. V 1.PP je umístěno technické zázemí, strojovny a podzemní část garážového stání, v 1.NP se nachází prostor garáže, technické zázemí, samostatná pracovna, relaxační část s bazénem, vířivkou a posilovnou. V 2.NP jsou na východní straně umístěny ložnice, na západní stranu je orientovaný obývací pokoj s jídelnou a kuchyní. Obytnou a klidovou část odděluje chodba se schodištěm, která je na obou koncích prosklená a umožňuje tak při pohybu v domě neustálý kontakt s okolním prostředím. Malým atriem skrz celý dům prochází vzrostlá borovice a na jiných místech dům ustupuje stromům, což je patrné převážně na terasách.
Velké prosklené plochy v obytných místnostech a stromy v bezprostřední blízkosti domu potlačují hranici mezi interiérem a exteriérem. Z domu, z teras i ze zahrady se naskýtá pohled do korun stromů.
Na fasádě jsou použity materiály v syrové přírodní podobě, aby se dům i materiálovým řešením včlenil přirozeně do okolní krajiny a jeho hmota minimálně narušovala krajinný ráz.
14 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Neuvěřitelné - v Čechách, kde
tantemici
23.02.12 09:00
Dom v lese
Miroslav Ričovský
23.02.12 09:20
Velmi zajímavé
Onek
23.02.12 11:55
Elegantní
V K
23.02.12 03:03
Dotaz na plot
Petr Kotora
23.02.12 07:49
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od ADR