Byt Nad Vodovodem

Rekonstrukce bytu s rozšířením na půdu

Byt Nad Vodovodem
Byt je umístěn v posledním podlaží.  K bytu náležela půda, která byla až do rekonstrukce využívána pouze jako sklad. Zařízení neprošlo od svého počátku žádnými významnějšími zásahy a změnami. Původní dispozice byla zcela nevyhovující, zejména kuchyně a koupelna v šikmině s minimálním vikýřem.
Dispozici jsme rozšířili o původní půdu a vznikl tím spojený obytný pokoj s kuchyní. Bohužel ve středu tohoto prostoru bylo nutné zachovat komín. Ten jsme nakonec do dispozice zakomponovali jako součást jídelního stolu a dominantní prvek celého interiéru. Odděluje tak kuchyni od obývací části a pracovny. Celý prostor byl prosvětlen velkým ateliérovým oknem.  Původní kuchyně, koupelna a toaleta byly spojeny a rozšířeny o nový prostornější vikýř. Díky tomu bylo možné do dispozice umístit i samostatnou technickou místnost a úklid.
Celý interiér je pojatý v pánském jednoduchém stylu. Barevnost byla zvolena monochromatická s drobnými akcenty, jako je masivní dubový stůl. Na podlahy je použita šedá stěrka a kouřový dub v pracovně a ložnici. Středový komín je opatřen betonovým obkladem s texturou dřevěného šalování v černé barvě a vzhledově tak navazuje na černě natřené části krovu. Nábytek je proveden v odstínech šedé, vestavný nábytek naopak v bílé, aby jednotlivým solitérům nekonkuroval. Svítidla jsou ve většině případů nahrazena kvůli šikminám nástěnnými a stojacími lampami.
Kuchyně a jídelna – kuchyně je provedena v nerezu a tmavě šedé fólii. Dík umístění do šikminy jsme digestoř vyřešili jako zabudovanou do desky a za skříňkami odvětranou do komína. Jídelní stůl je osazen na komín  a barevností oživuje jinak monochromatický interiér. Svítidlo nad jídelním stolem je řešeno jako nástěnné polohovací s velkým stínidlem a tím supluje stopní svítidlo, které se díky ateliérovému oknu v tomto případě nedalo použít. Židle jsou navrženy v retro designu s lehkou kovovou podnoží.
Obytný pokoj a pracovna – na opačné části obytného pokoje je umístěna sofa a police pod TV. Pokoj umístěný vedle původní půdy původně sloužil jako obývací. Dělící příčka byla odstraněna a došlo tak k propojení a prosvětlení obou místností. Do této místnosti byla umístěna pracovna. Od obývacího pokoje je oddělena otevřenou oboustrannou knihovnou.
Ložnice a vstupní hala – je řešena ve velmi jednoduchém duchu. Postel na čelní stěně s nástěnnými lampami a velká vestavná šatní skříň na míru. Další šatní skříně jsou umístěny do vstupní haly. Obligátní problém s dvířky od rozvaděče jsou vyřešeny pojízdným panelem na kolejnici s háčky na kabáty a poličkou na klíče.
Koupelna – dominantou koupelny je oválná poloprostorová vana. Do niky byl umístěn velký sprchový kout, který je oddělen pouze otevřenou skleněnou zástěnou bez dveří. Vedle vany je za polopříčku umístěna toaleta. Cela stěna vedle dveří je určena pro velký vyzděný pult ve tvaru L, který je obložená černou mozaikou a je na něm osazeno hranaté umyvadlo. Povrchy v koupelně jsou tvořeny dvoubarevnou stěrkou.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Perfektní
Vygosh
12.01.12 11:07
digestor?
kedd
12.01.12 12:10
digestor?
Whiskey
12.01.12 03:33
Hezkýýý...
Tomáš Holub
12.01.12 04:22
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.