Loft v Bratislavě

Loft v Bratislavě
Spolupráce:Vít Markvart, Tomáš Kalhous
Stavební management: C - Partners SK
Realizace:2011
Užitná plocha:108 m2
Plocha pozemku:259 m2


Byt se nachází v ustoupeném patře v nejvyšším 12. podlaží polyfunkčního domu z roku 1998 v Bratislavě. Stavební úpravy byly prováděny v bytě o ploše 108 m² a terasy, o ploše 151 m².
Architektonické řešení bylo vedeno snahou zvýšit využitelnost bytu a terasy. V bytě nedošlo k zásahu do nosných konstrukcí. Během rekonstrukce se řešily nové povrchy stěn, podlah, stropů, technické vybavení koupelen a kuchyně.
Dominantním prvkem bytu je podlaha z kartáčovaného jasanu ošetřeného šedým voskem.
V rámci dispozičních úprav byla přesunuta kuchyně, tím došlo ke zvětšení obývacího pokoje a jeho propojení s terasou. Plocha terasy byla rozdělena na otevřenou a zastřešenou část, aby se dala ve všech ročních obdobích maximálně využívat. Před větrnostími podmínkam je terasa chráněna pomocí skleněných posuvných stěn. Je zde umístěna sauna, vířivka, venkovní sprcha i venkovní ložnice. Nad prostorem terasy byla navržena střecha lehké konstrukce se třemi kruhovými světlíky. Nová střecha navazuje na stávající, sníženým čelem vytváří přechod mezi střechou původní a vedlejšími konstrukcemi sousední terasy.
Na stávající terasu byla položena nová podlaha z masivních prken garapa uložených na dřevěném roštu. Spáry mezi prkny byly tmeleny ve stylu lodní paluby. Odvodnění terasy je řešeno původními dešťovými svody pod novou podlahou.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od atelier SAD