Rekonstrukce a interiér panelového bytu

v Rožnově pod Radhoštěm

Rekonstrukce a interiér panelového bytu
Rekonstruovaný byt v panelovém domě se všemi obvyklými neduhy „paneláku“ má na rozdíl od většiny ostatních dvě nesporné výhody. Volnou okolní zástavbu plnou městské zeleně a umístění v posledním, osmém patře s výhledem na Rožnovskou kostelní věž na pozadí okolních kopců.

Byt 3+1 na 64m²  sloužil dříve čtyřčlenné rodině. Původní dispozice byla rekonstrukcí přizpůsobena pro jednoho obyvatele bytu. Propojení východní kuchyně a západního obývacího pokoje přineslo až nečekaně optimistickou atmosféru, kterou přináší oslunění s nekonečnými podobami ranního ostrého, dlouhého podzimního nebo tlumeného večerního světla. Denní světlo hraje roli i v ostatních místnostech. Koupelna je přirozeně osvětlena oknem s mléčným sklem přes kuchyň, stejně jako předsíň prosklenými dveřmi přes obývací pokoj.

Interiér vznikal po dokončení rekonstrukce průběžně až do současnosti a je kombinací truhlářsky provedeného vestavného nábytku vč. dveří a kuchyně a solitérních kusů nábytku. Trubkové k-ce Breuerových jídelních židlí byly náhodně zachráněny z kontejneru v Pražských Vinohradech a posléze repasované. Dvojice křesel z Brněnských UP závodů od autora Jana Vaňka se podařilo objevit v zaprášené stodole se starým nábytkem. Ostatní nábytek vč. sedačky, konferenčního i jídelního stolu a ostatních kusů nábytku byly navrženy „na míru“ investorovi. Interiér obývacího pokoje spoludotváří obraz a skleněná plastiky od Ivany Šrámkové.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
ok, ale...
Pavol Pokorny
20.10.11 08:30
hmm
mIkI_n
20.10.11 09:09
:)
vga
20.10.11 06:49
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od Holiš + Šochová architekti