Rekonstrukce budovy bývalých stájí

Rekonstrukce budovy bývalých stájí
Rekonstruovaná budova je historicky spjata s barokním palácem při Voršilské ulici, který je nemovitou kulturní památkou hl. města Prahy. Dotčená stavba při Ostrovní ulici je bývalým křídlem koníren, vzniklých během první poloviny 19. století. V roce 1928 bylo toto palácové křídlo přestavěno na poštovní úřad. V roce 2010 došlo k modernizaci a přestavbě na administrativní objekt.
V budově vznikly dvě kancelářské jednotky, každá v jednom patře s vlastním zázemím. Kanceláře jsou koncipovány jako otevřené prostory. Z toho důvodu bylo nutné zcela očistit objekt od stávajících příček a dalších dělících konstrukcí. Byl také odstraněn novodobý schodišťový arkýř včetně bezcenného teracového schodiště. Nové schodiště z přízemí do patra je dvouramenné smíšenočaré s mezipo- destou, ocelové s dřevěnými stupni a skleněným zábradlím. Podlahy ve společných prostorách zádveří, schodišťové haly a čajových kuchyňkách jsou v pochozí vrstvě opatřeny vápenocementovou stěrkou, v kancelářích jsou dřevěné dubové podlahy.
Barevné řešení fasád bylo na místě konzultováno se zástupci MHMP – OPP a vychází z restaurátorského průzkumu a vzorků provedených na fasádě. Historická, původní, dobře dochovaná a funkční špaletová okna na uličních a dvorních fasádách byla restaurována a repasována. Nová dřevěná jednoduchá francouzská okna s izolačními dvojskly a s profilací odvozenou od stávajících špaletových oken, byla osazena v přízemí dvorní fasády. Jejich provedení respektuje historickou kvalitu fasád.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
to se mi zdá?
tomas Růžička
17.10.11 10:57
ano, to se vám zdá
Klára Marková
17.10.11 04:07
"puvodni" zabradli okolo schodu
Matej
15.01.19 01:24
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od KC Architecture s.r.o.