Bytový dům OÁZA MICHLE

Bytový dům OÁZA MICHLE
Autor: KC Architecture s.r.o. , Architektonický atelier ABV
Adresa: U Michelského mlýna, Michle, Praha, Česká republika
Investor:SOGEPROM Česká republika s.r.o.
Projekt:2008
Realizace:2011


Bytový dům Oáza Michle se nachází v Praze 4 – Michli podél ulice u Michelského mlýna. Řešené území je vymezeno na západě komunikací, která byla spolu s výstavbou domu rekonstruována, na východě břehem potoka Botiče, ze severu hranicí pozemku kat. č. 922 a domem na pozemku stojícím a na jihu stávající komunikací.
Objekt se skládá z 6 nadzemních a dvou podzemních podlaží. Od 1.np výše jsou situovány byty. V podzemních podlažích jsou umístěny hromadné garáže, domovní technické vybavení a sklípky. Budova obsahuje 59 bytových jednotek velikosti od 1+kk do 4+1 o výměře mezi 26 m² a 120 m². V nejvyšších patrech je 5 mezonetů.
Budova je členěna do trojice hmot s klínovým půdorysem, jenž je dán tvarem využitelné části pozemku. Výškově je objekt členěn do tří úrovní s odstupňovanými střešními nástavbami. Navrhovaná průčelí jsou členěna arkýři, balkóny a lodžiemi a rovněž barevným a materiálovým řešením. Objekt se směrem k ulici U Michelského mlýna měřítkem více přibližuje nižší zástavbě. V úrovni ustupujících pater pak navazuje na zástavbu podél ulice Nuselská.
Vstupy do objektu pro pěší jsou dva z ulice U Michelského mlýna a každý vede k jednomu z vertikálních komunikačních jader, jež rozdělují objekt do tří hmot. Dům je zastřešen plochými střechami, ustoupené části slouží jako terasy k mezonetům.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...Imperial blues...
šakal
21.09.11 10:03
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od KC Architecture s.r.o. Architektonický atelier ABV