Interiér rodinného domu Na Hvězdárně

Interiér rodinného domu Na Hvězdárně
Původní stav – rodinný dům je součástí developerské zástavby. Objekt byl předán ve fázi holobytu, tedy bez podlah, koupelen, pouze s interiérovými dveřmi, které jsme ponechali.

Dispozice – ve spodním patře je o několik stupňů snížený obytný pokoj s kuchyní a jídelnou, který plynule přechází prosklením celé stěny na zahradu. V horním podlaží jsou pak ložnice, dětský pokoj, herna, pracovna a koupelny.

Obývací pokoj s kuchyní - zadání bylo vytvořit obytný prostor tak, aby se v něm dobře fungovalo s dětmi. Obývací pokoj tedy není koncipovaný s klasicky sofa - tv. Sedačka je otočena směrem do zahrady a slouží spíše pro relaxaci. Sedačku lze rozdělit na jednotlivé díly a vytvořit tak sezení v kruhu. Na sedačku navazuje knihovna, která byla v průběhu rozšířena i na další stěnu. Knihovna je plastická díky vystupujícím vloženým boxům. Sledování filmů je řešeno promítací plátnem umístěným před oknem. Pro zatemnění slouží exteriérové žaluzie. Nicméně promítání probíhá až večer, nikoliv během dne. Obytnému pokoji kraluje křídlo. Díky tmavé barvě křídla jsme se rozhodli pro velmi světlou a jednoduchou barevnost, která by mu dala prostor vyniknout. Kuchyně je koncipována jako nenápadný nerezový varný ostrůvek na nohách. Vysoká ořechová skříň ukrývá veškeré nádobí a hloubka umožňuje police i ve dveřích.  Nad ostrůvkem je zavěšena cirkulační digestoř Ve stejném provedení jako skříň je i jídelní stůl. Židle a zavěšená svítidla doplňují tmavé akcenty v jinak světlém interiéru. V obytném pokoji bylo nutné vyřešit dva problémy novostavby - kruhové sloupy u prosklené fasády a značně vysoké nadpraží oken. Sloupy jsou zakryté řasenou látkou, která tvoří dojem shrnutých závěsů. Výšku nadpraží jsme využili jako výhodu pro naskládání římských rolet.

Ložnice – Ložnice rodičů je provedena ve velmi jednoduchém designu. Obklad za čelem postele je vytvořen z wenge "žebřin". Tento motiv se objevuje i v koupelně rodičů. Za postelí je na stěnu aplikovaná velmi jemná mačkaná tapeta, která tvoří velmi jemnou strukturu.

Koupelna rodičů – je vybavena dvěma umyvadly, rozměrným sprchovým koutem a toaletou, kterou lze do budoucna oddělit skleněnými dveřmi. Umyvadla jsou umístěna na desku s úložnými šuplíky. Celá stěna nad obkladem je tvořena wenge policemi se dvěma posuvnými zrcadly. Do koupelny je díky velikosti umístěn i kosmetický stolek pro líčení. Mozaika je zvolena ve zlatohnědé, lehce perleťové barvě. Koupelna je přístupná přes samostatnou šatnu, která je opticky zvětšena zrcadlovými dveřmi šatních skříní.

Dětská koupelna - samostatná koupelna pouze pro děti a případné návštěvy. Do této koupelny je umístěna vana. Na tuto koupelnu navazuje komora pro domácí práce, kde je umístěna pračka se sušičkou a další.

Dětský pokoj a herna - jsou vybaveny policovým systémem vždy přes celou jednu stěnu. Do bílých korpusů jsou vloženy barevné boxy.
Zábradlí – vyřešení zábradlí se ukázalo jako oříšek, neboť v každém patře byla velikost zrcátka (mezery mezi rameny schodiště) jiné velikosti. což nám znemožnilo průběžné zábradlí přes celou výšku schodiště a přes všechny patra. Po několika variantách vyhrálo řešení nerezového tyčové zábradlí. Abychom nedosáhly dojmu "zábradlí v paneláku", protáhli jsme tyčky až na stupně a vynechali klasickou příčnou tyč. Tyčky jsou do podlahy kotveny pomocí nerezových pásků přes celou hloubku stupňů.

Barevnost /materiály – celý interiér je laděn do jednoduché světlé barevnosti díky bělenému dubu na podlahách. Nábytek je v kombinaci amerického ořechu a bílé s drobnými tmavými akcenty. V pokojích a koupelnách je americký ořech nahrazen wengem, která dodává pocit solidnosti. nejvýraznějším barevným prvkem je sofa v odstínem starorůžové, šedé a fialové.
5 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...No,...
šakal
27.09.11 10:58
...
radek
27.09.11 11:50
...
Daniel John
27.09.11 05:42
kuchyna - vyrobca
rk
27.09.11 11:26
:-)
MiroRico
29.09.11 08:13
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.