City Green Court

City Green Court
Skanska plánuje nový projekt zelené kancelářské budovy v centru Prahy 


Skanska Property Czech Republic připravuje development nové zelené kancelářské budovy City Green Court v Praze 4 – Pankrác. Budova bude postavena v souladu s přísnými ekologickými principy společnosti Skanska a má být certifikována v souladu s mezinárodním systémem environmentální certifikace LEED.

Nový projekt společnosti Skanska se nachází v zavedené obchodní čtvrti v Praze 4 – Pankrác na rohu ulic Hvězdova a Pujmanové. Rozhodujícími kritérii společnosti Skanska při výběru lokality pro nový kancelářský development byla dobrá dopravní dostupnost a dostupnost služeb. City Green Court je snadno dostupný městskou hromadnou dopravou, na kole nebo autem. V této oblasti je k dispozici široká řada služeb a občanského vybavení.

City Green Court nabídne k pronájmu přibližně 15 000 m2 moderních kancelářských prostor třídy A. Budovu bude tvořit 7 podlaží uspořádaných kolem centrálního atria, pod nímž se v suterénu bude nacházet parkoviště. Zahájení projektu je plánováno na konec roku 2010 a nová kancelářská budova by měla být připravena pro nájemníky v prvním pololetí 2012.

„City Green Court odráží důraz naší společnosti na efektivitu, flexibilitu a udržitelnost. Budova bude certifikována podle systému LEED, protože chceme našim zákazníkům nabídnout nezávislé měřítko,“ uvádí Britta Cesar, výkonná ředitelka společnosti Skanska Property Czech Republic. „Skutečnost, že navzdory ekonomické recesi zahajujeme novou investici, dokládá, že Skanska je stabilní developer se silnou kapitálovou základnou a že věříme v český kancelářský trh.“

Projekt City Green Court navrhlo architektonické studio Richard Meier & Partners z New Yorku ve spolupráci s místním studiem Cuboid Architekti. Zvláštní pozornost je věnována tomu, aby budova splňovala zelená kritéria standardu LEED (Leadership in Energy & Environmental Design). LEED bere v úvahu ekologicky zodpovědný návrh budovy, použití materiálů a zdrojů, úsporu energie, účinnost hospodaření s vodou, omezení emisí CO2, zlepšení kvality vnitřního prostředí i umístění budovy. Tato certifikace poskytuje developerům a provozovatelům budov stručný rámec pro určení a zavedení udržitelných řešení při návrhu, výstavbě, provozu a údržbě budovy.

„Budovy za dobu své životnosti vyprodukují v současnosti 40 procent globálních emisí uhlíku, což je víc než například automobilový průmysl. Skanska má řešení, která sníží jejich dopad na klima,“ říká Britta Cesar. „Jsme dnes schopni stavět energeticky úsporné budovy, které nevyjdou dráž než standardní. Jsem přesvědčena, že nájemci ocení nižší spotřebu energie, nižší emise CO2 i zdravější pracovní prostředí.“


Skanska a.s.

0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od Richard Meier & Partners Architects