Půdní vestavba na Evropské

Půdní vestavba na Evropské
Dispozice - jedná se o dvoupodlažní půdní byt. Původní návrh jsme jen kosmeticky upravili, hlavním zásahem bylo zvětšení hlavní koupelny. Protažením k fasádě jsme získali přístup denního světla a malou terasu. Ložnici, která byla v původní dispozici velmi velkorysá jsme naopak zmenšili na nezbytně nutnou výměru. Velký důraz byl kladen na úložné prostory. Proti vstupu do bytu je umístěna uzavřená šatna, před ložnicí je další šatna otevřena do prostoru. V druhé polovině bytu se nachází obytný pokoj s krbem a schodištěm do horního patra. Kuchyně s jídelnou je opticky oddělena pruhem v podlaze. Z kuchyně je přístup na druhou terasu. V horním patře je umístěna další ložnice (prozatím hostinský pokoj) a vlastní koupelnou.

Obytný pokoj – hlavní dominantou je schodiště v prostoru vedoucí do horního patra. Vzhledem k tomu, že se obývací pokoj nachází bezprostředně u vstupu do bytu, zvolili jsme konzolové schodiště s jedním pevným zábradlím. Tím jsme dosáhli optického uzavření obývacího pokoje při zachování vzdušnosti celého prostoru. Hlavní nosná konstrukce je ukryta v plném bloku zábradlí z něhož jsou vykonzolované jednotlivé dřevěné stupně. Vedle knihovny je zvolen prostor pro velkou knihovnu (která se bude do budoucna plnit). Do obývacího pokoje je umístěn krb s vložkou a kamenným obkladem. Obklad pokračuje do horního patra.

Kuchyně s jídelnou
– tento prostor je opticky oddělen dřevěným pruhem podlahy. Samotné kuchyni dominuje červený varný ostrůvek. Podnož ostrůvku je záměrně zvolena jako uskočená dovnitř, což umocňuje lehkost celé hmoty a navozuje dojem, že se vznáší. Z kuchyně je přístupná spíž. Do kuchyně jsou umístěna francouzská okna. Jedno z nich (to které nevede na terasu) má vytvořené zábradlí z ocelové síťoviny v rámu. Toto řešení je velmi snadné na údržbu (na rozdíl od skla, které do exteriéru volíme jen výjimečně), nebrání výhledu a zachovává lehkost.

Koupelna
– hlavní koupelna je velkorysé velikosti a je rozdělena d dvou částí. Jedna část, otevřená do krovu a s přístupem na terasu je vybavena vanou a umyvadlem na dlouhé desce se šuplíky. Vana má výhled z okna. Druhá, intimnější, je umístěna pod sníženým podhledem a je zde velký sprchový kout (walk-in) a toaleta s bidetem. Stěny jsou provedeny v mramorovém obkladu.

Šatna
– šatny jsou v bytě dvě, jedna z nich uzavřená místnost s otevřeným šatním systémem, která slouží především pro svrchní části oděvů a boty, případně sport a cestování. Druhá otevřená šatna je umístěna před vstupem do koupelny a ložnice. Je tvořena soustavou vestavných skříní. Uprostřed tohoto prostoru je umístěna oboustranná komoda se šuplíky a háčky na kabelky.

Barevnost
– pro celý byt byla zvolena základní barevná kombinace převládající bílé s akcenty tmavého dřeva. Podle jednotlivých částí bytu byly zvoleny pásy podlahy z tmavého dřeva a smetanové velkoformátové dlažby. Jediným barevným prvkem celého interiéru tak zůstává varný ostrůvek. Obklady stěn u krbu jsou opět zvoleny v nejsvětlejším odstínu přírodního kamene.
0 komentářů
přidat komentář

Více staveb od OOOOX s.r.o.