Interiér bytu Holešovický Pivovar

Interiér bytu Holešovický Pivovar
Realizace:2007-09
Užitná plocha:152 m2


Novostavba v developerském projektu

Dispozice
– v rámci klientských změn byla navržena kompletní změna dispozic. Původní byt byl rozdělen do množství malých pokojů, chyběla mu velkorysost, kterou by si byt o rozloze více než 150 m² zasloužil. Dětské pokoje jsme sloučili a vznikla tak kulečníková místnost, která je od obytného pokoje oddělena pouze posuvnou skleněnou stěnou. Naopak z obytného pokoje jsme kousek zakrojili a přidali ho nově vzniklému hostinskému pokoji. Kuchyně dostala novou proporci a díky tomu za ní mohla vzniknout tajná technická místnost. Největším zásahem prošly jako vždy koupelny. Původní skladba ve stylu „všechny druhy zařizovacích předmětů kolem dokola“ jsme nahradili prostorově zajímavějšími nikami pro sprchy a vanu.

Celým bytem se line hlavní téma, kdy jsme barevně oddělili prostory se sníženým podhledem. V podhledech jsou vedeny rozvody vody, kanalizace a vzduchotechniky. Nejvýrazněji tento prvek vyznívá v kuchyni a hlavní koupelně.

Ložnice
– původní dispozice byla v zásadě zachována. Pro psychologicky lepší pocit byla postel umístěna pod okna, díky tomu nejsou dveře do koupelny „za hlavou“. Umístění pod okny si díky nízkému parapetu vyžádalo zakrytí části okna, které v ložnici není potřebné. Čelo postele bylo tedy vyrobeno tak, aby přesně korespondovalo s dělením okna.

Hlavní koupelna
– dispozičně prošla největší úpravou. Nejdůležitější bylo rozhodnutí o prosklení příčky mezi koupelnou a ložnicí. Díky tomu se nám i do středu dispozice podařilo přivést denní světlo, což je velmi příjemné. Středem koupelny je tmavý pás s nikou pro vanu, která je pro maximální relax vybavena voděodolnou televizí napojenou na dvd. Proti vaně jsou umístěna robustní umyvadla na desku. Po stranách vany je sprchový kout a uzavřená toaleta. V koupelně jsou umístěny také vestavné skříně, kde je umístěna pračka se sušičkou a veškerá kosmetika a ručníky.

Kulečníková místnost
– je rozdělena na část s kulečníkovým stolem a část s barem a sezením. Jedná se o takovou pánskou místnost.  Výběr kulečníkového stolu byl oříšek – všechny tehdejší nabídky byla pouze zelená plátna a nevkusné dřevěné stoly. Podařilo se nám narazit na přístupného dodavatele, který byl ochoten dřevěný stůl natřít na bílo a potáhnout červeným plátnem. Volby barvy byly velmi omezené, pak už zbývala jen fialová, černá bohužel ne. Bar má všechno potřebné vybavení – vinotéku, lednici a malou myčku. Prosvětlené police dodávají potřebný efekt sklenicím a lahvím s alkoholem.

Obytný pokoj s jídelnou
– hlavní dominantou je rozlehlá, polohovatelná sofa. Výsuvné sedáky a zvedací opěrky umožnují značný komfort. Celá část obytného pokoje je řešena v bílé barvě. Zde jsme narazili na další z (dnes již obvyklých) problémů s novostavbami – okna. Barva a design oken je zcela podřízen exteriéru fasády. Bohužel změnami v projektu a bez ohledu na interiér se stalo, že se v jedné místnosti potkala okna šedá hliníková a tmavě hnědá dřevěná. Rozhodli jsme se všechny okna opatřit bílým nátěrem a tak rozdíly sjednotit.

Kuchyně - kuchyně je v duchu hlavního konceptu provedena v černě mořené dýze. Vysoká část kuchyně ukrývá všechny spotřebiče od parní troubu po nahřívací zásuvku. Jedny z vysokých dveří fungují jako průchod  do zadní technické místnosti, kde jsou umístěny např. rozvaděče a externí motor digestoře. Digestoř je umístěna do výšky podhledu, ze stropu tak nic nevisí a díky externímu motor je naprosto nehlučná. Barevným akcentem se stala zářivě zelená horní skříňka s posuvnými dvířky a světelnými policemi.

Vstupní hala - proti původní plánu byla částečně zmenšena a původní velká šatna byla nahrazena vestavnou skříní a dalším hostinským pokojem. Od obytného pokoje je oddělena skleněnými posuvnými dveřmi.

Hostinské pokoje - oba jsou vybaveny velkou postelí a vlastní vestavnou skříní. Menší z nich má postel umístěnou do niky, efekt je umocněn nebesy. Větší hostinský pokoj má navíc knihovnu.

Hostinská koupelna - je provedena v efektní černo - bílo - nerezové kombinaci. Umyvadlo je umístěno na zabudovanou desku z černého skla a lemované nerezovou mozaikou. Prostor umocňuje zrcadlo přes celou stěnu.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
luxusné racio
jansko
06.11.13 11:40
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.