Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
NOVY fullbanner
HLEDEJ v sekci     

Architektonický ateliér Projektil Architekti

Autor: Projektil architekti
Adresa: Malátova 13, Smíchov, Praha, Česká republika | mapa
Investor: Projektil Architekti, s.r.o
Projekt: leden 2009 Realizace: 2009 - 2010
Užitná plocha: 201 m² Zastavěná plocha: 135 m²

Ateliér - výtvarná dílna, kancelář a reprezentativní prostor pro architektonické studio. Architekt potřebuje ke své práci světlé, prostorné, klidné a inspirativní prostředí. To vše se ve dvoře starého činžovního domu na Smíchově a v jeho okolí nachází.
Ateliér vznikl rekonstrukcí bývalé věznice a později lakýrnické a kovářské dílny. Z původního jednopodlažního objektu půdorysu písmene U, tak vznikl dvoupodlažní prostor na půdoryse protáhlého obdélníku. V přízemí je zasedací místnost, modelovna a technické a sociální zá- zemí. V patře pak velkorysý prostor ateliéru. Osvětlení přirozeným světlem je zajištěno pásovými okny otočenými do dvora a průběžným střešním světlíkem.
Ateliér je umístěn podél zadní stěny dvora, který je z  ulice přístupný průjezdem bytového domu. Z původní stavby byly zachovány tři obvodové stěny z cihel a opukového kamene, které jsou umístěny na hranici pozemku. Nové konstrukce vložené do objemu vymezeného původními zdmi jsou z pohledově přiznaných smrkových masiv- ních trámů. Plochy mezi nosnými dřevěnými prvky stropu, střechy a obvodových stěn jsou tvořeny požárně odolnými cementotřískovými deskami Cetris.
Ateliér má díky tomu, že je vsazen mezi dvě hraniční opukové stěny pouze jednu fasádu, jež přechází plynule na střechu, která je pohledově exponovaná z oken okolních domů. Vnější obklad fasády a střechy je tvořen poloprůhledným vlnitým laminátem odhalujícím spodní vrstvy konstrukce. Lehký plášť má podtrhnout montovaný charakter vestavované části domu v kon- trastu k okolním masivním zdem. Spolu s přiznanou dřevěnou konstrukcí v interiéru výrazově propojuje venek s vnitřkem a smazává tak pevnou hranici mezi prostorem ateliéru a dvora.
Zdroj: Autorská zpráva
Vložil: Kateřina Lopatová, 19.03.11
Návštěvnost: 54830 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Říjen 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.