Rodinný dům v Ládví

Rodinný dům v Ládví
Rovinatý pozemek obdélníkového tvaru (cca 47x22 m) se nachází v obci Kamenice, k.ú. Ládví na okraji lokality se zástavbou samostatně stojícími rodinnými domy.
Přístup k pozemku je z jeho kratší, jihovýchodní strany. Na severovýchodní straně pozemek hraničí s pozemkem na němž stojí rodinný dům, severozápadní hranice je tvořena vzrostlou zelení. Na jihozápadní straně je svažitá louka a výhled na les na jejím konci.
Dům je umístěn ve východní části pozemku podél severovýchodní hranice. Přízemní, částečně dvoupodlažní dům vytváří oddělení pozemku od souseda a dispozice se orientuje do zahrady na jihozápadní stranu. Přízemní hmota domu je zastřešena plochou střechou. Druhé nadzemní podlaží je dle podmínek Územního plánu zastřešeno sedlovou střechou.
Materiály fasád podtrhují hmotové a konstrukční členění stavby. Přízemní část je omítnuta, patro je obloženo nehoblovanými impregnovanými modřínovými prkny.
Vstup do domu je ze severovýchodní strany. Do zádveří je možno vstoupit také z garáže orientované k příjezdu. Ze zádveří vstupujeme do chodby z níž je přístupná ložnice rodičů příslušenstvím, technické zázemí a společenský prostor. Přízemí je propojeno s terasou a zahradou u jihozápadní fasády – výstup na ni je z ložnice, koupelny rodičů a jídelny. Vykonzolovaná část 2.np vytváří krytí části terasy v návaznosti na společenskou část. Nástup na schodiště do 2.np je z prostoru kuchyně ve společenské části.
Centrem dispozice druhého nadzemního podlaží je herna, ze které je vstup do koupelny a dvou oddělených „spacích kójí“ a dále pak výstup na terasu na střeše 1.np.
3 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Garáž
Ivana Muráriková
09.12.10 01:42
Spolocensky priestor
rk
11.12.10 01:25
Za tou nasi garazi...
takyarchitekt
11.12.10 11:12
zobrazit všechny komentáře