Interiér hotelu NH Olomouc Congress

Interiér hotelu NH Olomouc Congress
Spolupráce:Vít Pešina, Jindřich Brož, Martin Beránek, Pavel Dostál, Veronika Jugová, Darina Jasanská, Šárka Štědronská, Petra Žlebková
Adresa: Legionářská 21, Olomouc, Česká republika
Projekt:2009
Realizace:2010


Hotel je umístěn nedaleko historického jádra Olomouce. Svou jednoduchou hmotou uzavírá moderní sportovně relaxační areál. Kapacita zařízení je 137 pokojů ve 4 hvězdičkovém standardu. Dále nabízí velkorysé společenské zázemí s kongresovými sály a přímé propojení na zmíněné relaxační centrum.

K projektu nás přizvala společnost Gemo Olomouc v roce 2009. Stavba již byla v plném proudu a probíhala betonáž jednotlivých pater. Koncepce interiéru pokojů a veřejných prostor vznikala do konce roku 2009 přímo pro operátora NH Hoteles a byla z jejich strany pečlivě sledována.
Španělský řetězec provozuje více než 400 hotelů po celém světě. Je zaměřen na obchodní klientelu, která předpokládá, že se ve všech hotelech tohoto typu setká s podobným komfortem a kvalitou interiérů. V případě NH Olomouc Congress se však jednalo o produkt zvaný collection, který umožňuje pracovat s designem volněji. Koncepce interiéru je vytvořena s důrazem na nadčasovou jednoduchost, eleganci, a kvalitu materiálů.

Hotelové pokoje jsou provedeny v kontrastní kombinaci tmavé dýhy a světlé tapety. V nabídce jsou vedle standardních pokojů také superior pokoje, suity a apartmány.
Společenské prostory v přízemí jsou otevřené s prioritou zachování kontinuity. Cílem je prolínání jednotlivých funkcí a zároveň jejich individualizace.  Vstupem do foyer se příchozímu nabídne celá scenérie. Ta se částečně otevírá průhledům, avšak nikdy ne úplně.  Návštěvník vnímá kontrasty jednotlivých elementů, výraznou recepci, příjemnou atmosféru lobby, vizuálně je vtažen do děje ve výtahové hale. Odlehčené schodiště ze skla a kamene zve do kongresové části v prvním patře.
Průhledy lákají do baru a restaurace. Ty jsou odděleny barevnými skleněnými panely, které neuzavírají prostor, ale  dávají pocit intimity.
Restaurace A la carte je tmavší, snídárna je naopak velice světlá, plná denního světla.
Kompozice celku je komponována ve vrstvách, gradujících do nitra budovy. Práce se světlem a povrchy materiálů mění proporce a výšku prostoru.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
N(a) H(...o) Hotels
Jan Pavel
01.03.13 01:18
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od CAMA Architekti s.r.o.