Půdní byt České Družiny

Půdní byt České Družiny
Jedná se o byt v domě z 30. let.

Původní stav - Rekonstrukce půdního bytu z 90. let. Původní byt měl nevyhovující dispozici. Schodiště do patra se tak stalo nevhodnou dominantou celého prostoru. Horní patro navíc nebylo stavebně oddělené, takže bylo nevhodné tam umístit ložnici. V původním bytě naprosto chyběly úložné prostory, naopak zde byly situovány dvě identické koupelny ve spodním patře, v podkroví bylo značné množství nevyužívaných šikmin.

Dispozice - Přemístili jsme schodiště a změnili tvar i konstrukci. Schodiště je skryté za krbovou stěnou a je umístěno tak, že z něj lze jít přímo na terasu v horním patře. Tím jsme si vytvořili větší a „operativnější“ prostor v obytném pokoji. Dvě identické koupelny jsme změnili tak, že jedna byla ponechána jako dětská koupelna, s vanou a sprchovým koutem, z druhé jsme vytvořili samostatnou toaletu a samostatnou komoru pro domácí práce. V horním patře byla vytvořena nová koupelna přímo k ložnici rodičů.

Kuchyně - Původní kuchyňská linka byla nahrazena novou, která poskytuje větší množství úložných prostor a lepší uspořádání. Kuchyně se více otevřela do prostoru. Barva kuchyně je v odstínu jasmínu s kamennou pracovní deskou. Obklad za linkou je z probarvené cementové stěrky, kterou jsme kvůli kontrastu volili v tmavě šedém odstínu. Parapet na okně byl rozšířen, aby na něm bylo možné pěstovat bylinky přímo v kuchyni.

Sezení  - je situováno proti krbu a svou velikostí uspokojí pohodlí celé rodiny.  U sezení je navržen atypický konferenční stolek se zabudovanými boxy na ovladače apod.

Krb -  je nyní novou dominantou celého obytného prostoru, tento fakt podtrhuje použití tmavého mozaikového  japonského obkladového kamene. Pozice krbu je nadřazenější pozici televize.

Ložnice – Pro hlavní ložnici jsme zvolili horní patro s ateliérovým prosklením.  I v tomto prostoru byly původní dřevěné prvky opatřeny bílou lazurou. Do jednoho ze štítů jsme umístili novou samostatnou koupelnu rodičů, která je od ložnice oddělena prosklenou příčkou.  Šikmina za koupelnou je využita pro výsuvné vestavené skříně. V druhém štítu podkroví je umístěna domácí pracovna. Investorka doplnila ložnici originálním kusem nočních stolků v podobě  dřevěného špalku, který je barevné sladěn s ostatními dřevěnými prvky. Díky velkému prosklení prostoru byla do ložnice osazena vestavná klima jednotka.

Koupelny – jsou provedeny v materiálové kombinaci  přírodní cementová stěrka a oblázkové obklady  - sprch  a za umyvadly. Zařizovací předměty jsou voleny ve velmi jednoduchém tvaru a designu.

Dveře – Do obytného pokoje byly ponechány původní prosklené skládací dveře, které podtrhují akcent 30. let celého domu. Z tohoto důvodu byly do dětských pokojů provedeny plné dveře s kruhovými okénky.

Zastínění – Obytný pokoj je opatřen římskými roletami opět v tmavě šedém odstínu.

Barevnost - je volena v kombinaci běleného dubu, ořechu, tmavě šedé a jasmínové. Původní dřevěné prvky krovu jsou opatřeny bílou lazurou ve stejném tónu jako moření podlahy. Díky tomu jsme dosáhli jednotného vzhledu celého bytu.
4 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Bezva
Jiří Schmidt
19.11.10 10:22
Supr...
čmelda
22.11.10 01:09
Hezké, ale
mirda
24.11.10 09:27
...
Radovan Daniel
30.11.10 11:59
zobrazit všechny komentáře

Více staveb od OOOOX s.r.o.